SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Två läger i sommar för U15-U18 med tävlingsambition
2022-05-03 12:24

I sommar kommer det att hållas två läger, Landslagets sommarläger i Lindesberg, 15–18 juni samt Utvecklingsläger och tävling i Kungsbacka 2-3 juli. Dessa läger är riktade till U15 och U18 med tävlingsambitioner.

 

Läs mer här!

Nu tar vi nästa steg!
2022-04-23 12:06
Knivsta Judoklubb har de senaste åren, trots pandemi, målmedvetet utvecklat verksamheten. Föreningen har vuxit i storlek i antal medlemmar (260 st) och aktiviteter. Det finns ett stort föräldraengagemang. Tränarna i föreningen har via utbildningar blivit ännu tryggare i sina roller och gör ett mycket uppskattat arbete. Vi bor i en tämligen liten kommun men är trots det en av Sveriges 15 största judoklubbar. Knivsta Judoklubb är en förening för bredd och motion. Varje beslut ska tas utifrån det perspektivet, men vi har landat i att Knivsta Judoklubb också ska kunna erbjuda kvalitativ träning till de tonåringar som väljer att lägga ned extra mycket tid på sin judo. Vi ska kunna vara med i början på deras satsning med vägledning, stöd och bra förutsättningar till träning.
 
Knivsta Judoklubb är öppen för samarbete och dialog, och det är glädjande att samarbetet med Uppsala Judoklubb ger ett så bra resultat. Vi vill passa på att tacka Uppsala för deras välvilja att hjälpa Knivstas träningssugna ungdomar med extra träningstillfällen.
 
Nu tar Knivsta Judoklubb avstamp för att utveckla föreningens verksamhet ytterligare en nivå.
 
Klubbens huvudtränare kommer även säsongen 2022/23 att vara Emil Mattsson. Emil har med sitt professionella, ödmjuka och kompetenta tränarskap lyft kvaliteten på träningarna. Vi ser en snabb utveckling hos våra judokas. Det är med glädje vi konstaterar att Emil ser sitt engagemang i föreningen långsiktigt. Emil är i Knivsta två träningskvällar per vecka, tränare på läger och coach vid flera tävlingar.
 
För att Knivsta Judoklubb ska bli än stabilare på breddsidan och ta steget att arrangera tävlingar och läger så har Casper Cohen anställts som verksamhetsansvarig. Casper ska också vara drivande i att etablera verksamheter för nya målgrupper. Casper blir ansvarig för att fånga upp alla som vill börja med judo. I Caspers uppdrag ingår även att vara sammankallande för klubbens tränarforum. 
 
Både Emil och Casper är deltidsanställda 25% av heltid. 
 
Vid årsmötet i slutet av mars valdes följande styrelse:
Ordförande: Joakim Ranki
Vice ordförande: Ulf Bjöns
Kassör: Jenny Persson
Sekreterare: Maria Cohen
Ledamot: Thomas Fäldt
Suppleanter: Karl Andersson, Per Berg, Malin Bouveng Elsén
Revisor: Erika Bergholm
Revisorsuppleant: Erik Vesterlund
 
Du följer väl med på resan till "next level"?!
 
 
// Joakim Ranki och Ulf Bjöns
 
PS. Vill du engagera dig och vara del av teamet som driver föreningen framåt? Det finns plats för alla och all hjälp behövs! Kontakta någon i styrelsen eller prata med någon tränare så inleder vi en diskussion. DS.
Judoläger i Knivsta 23–24 april och 14–15 maj
2022-04-13 08:52

Knivsta Judoklubb bjuder in till två träningshelger, 23–24 april samt 14–15 maj.

För U11 - U13 krävs minst gult bälte och för U15 och uppåt krävs minst orange bälte

 

Tränare är klubbens huvudtränare Emil Mattsson, 2 dan.

 

Läs mer och anmäl dig här!

Judofestivalen i Lindesberg 20-22 maj
2022-04-12 21:36

Otroligt roligt att så många har anmält intresse av att följa med! Hittills är det 31 barn/ungdomar födda 2005-2014. Dessutom ett stort antal föräldrar som anmält sig. Extra roligt är att det är flera som tidigare inte har deltagit vid tävlingar eller träningsläger som nu har anmält sig.  

 

Du har fortfarande chansen att haka på. Definitiv anmälan senast 20 april. Läs mer här

SM-silver till Jonatan Gembäck
2022-04-03 22:34
Jonatan Gembäck på prispallen i U18, -60
SM i Oxelösund blev en inspirerande upplevelse för våra judokas. Det syns att våra ungdomars ambitiösa tränande ger resultat. Först ett stort tack till coacherna Kasper och Albin Edbom som ställde upp när klubbens huvudtränare Emil Mattsson samtidigt var på Grand Slam i Turkiet. Kasper och Albin gjorde utöver coachandet även comeback i seniorklassen efter flera års uppehåll. Bäst lyckades Albin som efter flera fina insatser tog sig till en avgörande match om bronset. Tyvärr blev det förlust. Våra övriga judokas deltog i U18 och samtliga gjorde sitt första SM. Mira Blomberg, Hilda Öjelund och Klara Bekjiri Högback var alla, när vi tänker igenom dagen så här i efterhand, inte så långt från medalj eller medaljmatch. Kanske var inte heller marginalerna med våra tjejer i vissa moment, men det tillhör ju sporten. Eli Fäldt och Gabriel Gevryie vann varsin match efter fin och bra judo. Gabriel, som ju är U15, hade dispens för att delta. Sebastian Gustafsson stötte på två övermäktiga judokas i en tuff klass.
 
Det bästa till sist. Jonatan Gembäck visade från första sekund att han var i toppform. Efter övertygande judo med fina segrar så gick Jonatan till final i -60. I finalen blev Henry Ghisler från Stockholms JK för svår. Jonatan har efter många års flitigt tränande haft en stark utvecklingskurva det senaste halvåret. Mycket välförtjänt fick Jonatan nu ta med sig en silvermedalj hem till Knivsta. Grattis Jonatan!
 
Till nästa års SM kommer alla, med undantag för Jonatan, fortfarande vara U18. Då kommer förhoppningsvis ännu fler vara med på SM. Vi ska då också passa på att dubblera och delta i U21 med våra U18. De börjar allt oftare göra fina resultat på tävlingarna och bör nu kunna börja delta även i den äldre klassen. Om inte skador eller sjukdomar slagit till hade truppen varit större redan i år.