SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020

Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

 

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".
 
På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund. Du kan också läsa mer om klubben via denna länk.
 
Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 
 
Höstterminens uppstart
2022-08-07 17:02

Höstterminen börjar igen vecka 33 eller 34. Samtliga aktiva som har deltagit under vårterminen får kallelse via mail omkring 10 augusti. Så håll koll på din mailkorg.

 

Om du inte vill fortsätta med judo, så meddela knivsta.judo@gmail.com

 

NYHET!

Med start nu i augusti kommer vi börja att använda fler funktioner i vårt föreningssystem, Sportadmin. För dig som medlem innebär det bland annat att du nu kommer kunna betala dina tränings- och medlemsavgifter framöver med nya digitala betalningsmetoder. Detta för att ge dig en bättre upplevelse och smidigare och enklare betalning. Dessutom innebär det kraftigt minskad manuell administration för oss som ideell förening.


Vi växer som förening och behöver se över våra rutiner för att det ska bli hållbart och långsiktigt. Denna automatisering är ett led i att uppnå just detta. 


Faktureringen kommer att skötas av vår och Sportadmins betalpartner Billmate vilket kommer att möjliggöra att vi kan frigöra många timmar från våra styrelseledamöter som tidigare gått åt att manuellt registrera och bocka av fakturor. Denna digitalisering gör att vi i stället kan lägga vår tid på det vi verkligen vill att utveckla föreningen.


De betalningsmöjligheter vi kommer att erbjuda via Billmate är:

• Kortbetalning

• Swish (fungerar senare under augusti månad)
• Fakturabetalning
• Delbetalning* (erbjuds vid summor över 500 kr). (Tänk på att en delbetalning innebär att
det kommer att tas en kreditupplysning.)

 

Vissa andra klubbar som har systemet Sportadmin har valt att ta ut en administrationsavgift per betalning. Det kommer vi INTE att göra när du som medlem betalar via betal- eller kreditkort. Om du däremot väljer alternativen fakturabetalning eller delbetalning tillkommer en administrationsavgift som du som medlem kommer att debiteras.

 

Ev frågor: knivsta.judo@gmail.com

 

Knivsta Rotaryklubbs ungdomsstipendium till Mira
2022-06-03 09:46

Mira Blomberg, 16 år, fick i går kväll ta emot Knivsta Rotaryklubbs ungdomsstipendium av klubbens president Göran Nilsson i samband med judoträningen i CIK, Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta. 

 

Motiveringen lyder: Mira uppmärksammas för sitt arbete med att träna egna grupper inom Knivsta Judoklubb. Hon har med ett stort engagemang och ett smittande leende tagit ett allt större ansvar i klubben. Med positiv energi coachar och uppmärksammar hon de unga när de får tips och trix i med och motgång. Barnen får genom Mira som föredöme en fantastisk förebild som de verkligen ser upp till. Miras talang och engagemang är väl värt att lyfta fram!

 

Läs mer i pressmeddelandet från Knivsta Rotaryklubb.

Terminsslut + info om sommarens läger och träningar
2022-05-28 09:28

Vårterminens träningar slutar vecka 23 (6-12 juni), men under nationaldagen 6 juni är det ingen träning. Höstterminen börjar igen vecka 33 eller 34. Samtliga aktiva som har deltagit under vårterminen får kallelse via mail omkring 10 augusti. 

 

Om du inte vill fortsätta med judo, så meddela knivsta.judo@gmail.com 

 

Läger i sommar

Vi kan under sommaren rekommendera våra sommarläger. Det finns läger för flera olika målgrupper och åldrar. Se kalendariumet. För anmälan och mer info om varje läger, se denna länk

 

Ett trevligt initiativ med läger på Åland har Uppsala Judoklubb skapat och där är vi i Knivsta välkomna att följa med. Det är för en bred målgrupp för alla åldrar oavsett erfarenhet av judo. Datum: 12-14 augusti. Vi uppmuntrar våra medlemmar att anmäla sig dit. Det verkar vara jättekul. Mer info och hur du anmäler dig, se www.uppsalajudo.se

 

Lägret på Åland kolliderar datummässigt för de utav av våra U13 och äldre som tävlar regelbundet. Samma helg arrangeras Green Hill (tävling och läger) i Stockholm. Ni som är aktuella för Green Hill får separat info inom kort. Ni behöver alltså välja mellan Green Hill och Åland.

 

De U15-U18 som tävlar på nationell nivå har fått separat info via Whatsapp gällande Svenska Judoförbundets olika utvecklingsläger i Lindesberg och Kungsbacka.

 

U13 upp till senior kan även anmäla sig till ett ”omstarts-nystartsläger" i Visby i juli, också det lägret har vi informerat via Whatsapp till aktuella.

 

Träningar under sommaren

Du som U13 och äldre med minst gult bälte kommer att kunna träna en del av sommaren. Se kalendariumet. Övriga har alltså sommarlov fram till dess att vi åter startar upp träningarna i augusti.

 

För alla judosugna oavsett ålder kommer vi preliminärt under juni och början av juli att erbjuda 2 tillfällen med Judo4All. Mer info kommer.

 

Ev frågor: knivsta.judo@gmail.com

 

Klubbens tränare och styrelse önskar våra medlemmar en trevlig sommar!

Nu tar vi nästa steg!
2022-04-23 12:06
Knivsta Judoklubb har de senaste åren, trots pandemi, målmedvetet utvecklat verksamheten. Föreningen har vuxit i storlek i antal medlemmar (260 st) och aktiviteter. Det finns ett stort föräldraengagemang. Tränarna i föreningen har via utbildningar blivit ännu tryggare i sina roller och gör ett mycket uppskattat arbete. Vi bor i en tämligen liten kommun men är trots det en av Sveriges 15 största judoklubbar. Knivsta Judoklubb är en förening för bredd och motion. Varje beslut ska tas utifrån det perspektivet, men vi har landat i att Knivsta Judoklubb också ska kunna erbjuda kvalitativ träning till de tonåringar som väljer att lägga ned extra mycket tid på sin judo. Vi ska kunna vara med i början på deras satsning med vägledning, stöd och bra förutsättningar till träning.
 
Knivsta Judoklubb är öppen för samarbete och dialog, och det är glädjande att samarbetet med Uppsala Judoklubb ger ett så bra resultat. Vi vill passa på att tacka Uppsala för deras välvilja att hjälpa Knivstas träningssugna ungdomar med extra träningstillfällen.
 
Nu tar Knivsta Judoklubb avstamp för att utveckla föreningens verksamhet ytterligare en nivå.
 
Klubbens huvudtränare kommer även säsongen 2022/23 att vara Emil Mattsson. Emil har med sitt professionella, ödmjuka och kompetenta tränarskap lyft kvaliteten på träningarna. Vi ser en snabb utveckling hos våra judokas. Det är med glädje vi konstaterar att Emil ser sitt engagemang i föreningen långsiktigt. Emil är i Knivsta två träningskvällar per vecka, tränare på läger och coach vid flera tävlingar.
 
För att Knivsta Judoklubb ska bli än stabilare på breddsidan och ta steget att arrangera tävlingar och läger så har Casper Cohen anställts som verksamhetsansvarig. Casper ska också vara drivande i att etablera verksamheter för nya målgrupper. Casper blir ansvarig för att fånga upp alla som vill börja med judo. I Caspers uppdrag ingår även att vara sammankallande för klubbens tränarforum. 
 
Både Emil och Casper är deltidsanställda 25% av heltid. 
 
Vid årsmötet i slutet av mars valdes följande styrelse:
Ordförande: Joakim Ranki
Vice ordförande: Ulf Bjöns
Kassör: Jenny Persson
Sekreterare: Maria Cohen
Ledamot: Thomas Fäldt
Suppleanter: Karl Andersson, Per Berg, Malin Bouveng Elsén
Revisor: Erika Bergholm
Revisorsuppleant: Erik Vesterlund
 
Du följer väl med på resan till "next level"?!
 
 
// Joakim Ranki och Ulf Bjöns
 
PS. Vill du engagera dig och vara del av teamet som driver föreningen framåt? Det finns plats för alla och all hjälp behövs! Kontakta någon i styrelsen eller prata med någon tränare så inleder vi en diskussion. DS.
Judoläger i Knivsta 23–24 april och 14–15 maj
2022-04-13 08:52

Knivsta Judoklubb bjuder in till två träningshelger, 23–24 april samt 14–15 maj.

För U11 - U13 krävs minst gult bälte och för U15 och uppåt krävs minst orange bälte

 

Tränare är klubbens huvudtränare Emil Mattsson, 2 dan.

 

Läs mer och anmäl dig här!