SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020

Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

 

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".
 
På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund. Du kan också läsa mer om klubben via denna länk.
 
Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 
 
Kallelse - årsmöte 2023
2023-03-23 15:33

Styrelsen kallar härmed alla medlemmar till Knivsta Judoklubbs årsmöte. 

Datum:  Måndagen 27 mars 2023 kl 18.30
Plats:     Knivsta Centrum för Idrott och KuItur, mötesrum Glasäpplet (plan 4)

 

Klubben bjuder på fika. 

Rösträtt vid mötet har endast de som har erlagt medlemsavgift för år 2023.

 

Varmt välkomna!


Styrelsen, Knivsta Judoklubb  

 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR:  

Dagordning

Verksamhetsberättelse 2022

Resultatrapport 2022

Balansrapport 2022

Revisionsberättelse 2022

Budget 2023

Verksamhetsplan 2023

Valberedningens förslag till styrelse 2023

Styrelsens förslag till valberedning

Motion

Fredagsträningar för U15 och äldre
2023-03-14 15:27

Det blev en väldigt uppskattad träning i fredags. Det var full fart och bra med judokas på plats. En härlig blandning av elit och motion, U15 och äldre.

 

Beslut är nu fattat att tränare Albin och Kasper Edbom kör träning dessa fredagar, 16.45-18.15, under våren:

 

24 mars, 31 mars, 14 april, 21 april och 12 maj

 

Träningen är öppen även för judokas från andra klubbar.

 

Välkomna!  

Matsumae Cup 2023
2023-02-20 12:43
På bilderna saknas Gabriel. På ena bilden är Liwia från SPIF med.
Med stormen Otto som sällskap på resan ner till Matsumae cup i Danmark landade gänget Eli, Lova, Gabriel, Hugo, Liwia (SPIF) och coachen Emil i Köpenhamn istället för Billund och sedan tågresa till Vejle, fyra timmar senare än planerat.
 
Först ut på lördag var Emil som övertygande vann i både herrar +100kg och herrar öppen klass.
Eli, Hugo och Gabriel fick det tuffare i MU18 -66kg och -55kg. Trots starkt kämpande räckte inte insatserna riktigt till. Tillsammans gick de sju matcher med sex förluster och en vinst på "wo". Grabbarnaboys var, av förklarliga skäl, besvikna.
 
Söndagen inleddes av Eli som dubblerade i MU21 -66kg. Hårda matcher men två förluster.
Sist ut var Lova i WU15 -48kg som gick två matcher i gruppen. Tyvärr förlust i båda trots en stark insats.
 
En fin kämparanda av alla i tuffa matcher på internationell nivå. För en del var detta första tävlingen utanför Sverige. TACK Emil Mattsson för coachning.
 
Mycket erfarenhet att packa i ryggsäcken. Nu väntar två dagar med träningsläger, judohäng och nya vänner innan hemfärd.
 
Hoppas Otto inte ställer till det igen...
 
(På bilderna saknas Gabriel. På ena bilden är Liwia från SPIF med)
 
// Anne, Hugos mamma (skribent på distans)
200 judokas från 19 föreningar kom till Knivsta
2023-02-13 23:18
Uppvärmning i U11

Efter allt beröm som vi fick efter gångna höstens första upplaga av Knivsta Judo Cup, så hade vi nu laddat om för att arrangera tävling igen. Drygt 200 judokas anmälde sig till 2023 års första upplaga av KNIVSTA JUDO CUP söndagen 12 februari. Det var en ökning med 67 procent från i höstas! I tävlingen deltog 19 föreningar. Det var extra kul att välkomna långväga gäster från Sundsvall, Arboga, Gävle, Söderhamn och Lindesberg.

 

Tävlingsledare Casper Cohen hade efter gedigen planering och samordning fått koll på alla delar trots att antalet anmälda blev betydligt fler än vi kalkylerat. Klubbens ordförande Jocke Ranki skötte uppdraget som speaker med den äran. Medlemmar och föräldrar ställde upp med fullt engagemang. Många imponerades av våra ungdomars vilja att ta ansvar. Stort tack till alla för era insatser!

 

Knivsta Judoklubb har ett mycket bra drag i verksamheten och att arrangera tävlingar ser vi som ytterligare ett verktyg för att hålla ihop föreningen. Det blir något energigivande och roligt att samlas kring. Nu är vi så peppade och fulla av självförtroende att vi har beslutat att köra en tävling varje termin. Knivsta Judo Cup 2 kommer att gå av stapeln preliminärt i september!

 

Under tävlingsdagen var det många härliga kämpainsatser och fin stämning. Extra roligt var det att se så många tjejer anmälda. Det är också kul att se utvecklingen på Knivstas judokas (40 anmälda) från månad till månad. Det känns som att vi gör många saker rätt just nu i klubben. Flera av klubbens tränare, med Emil Mattsson och Emil Glad i spetsen, var på plats för att dels hjälpa till som funktionärer men också för att stötta klubbens tävlande.

 

Vi vill rikta ett extra tack till personalen i vår fina anläggning, Knivsta Centrum för Idrott & Kultur (CIK) och till Roger Aspelin från IK Södra för stöttningen med tävlingsverktyget Smoothcomp.

 

// Knivsta Judoklubbs styrelse

 

Foton (53 st) från tävlingsdagen, LÄNK

Resultat, LÄNK

Judofestivalen 26-28 maj - höjdpunkt under året
2023-02-10 21:26
Foton från maj 2022. Delar av Knivstas stora trupp på mer än 50 judokas och ledare/föräldrar.

Till alla i klubben, allt från vuxna ned till barn födda 2015

Vi i Knivsta Judoklubb tror på att regelbundet arrangera klubbresor för att skapa en klubbkänsla som kan bidra till att stanna kvar länge i föreningen. Nu har du (+ dina föräldrar om de vill) möjlighet att följa med till årets kanske största höjdpunkt. Vi satsar på en upprepning av fjolårets succé då vi var mer än 50 st från klubben som åkte dit. Vi reser alltså även denna vår till Lindesberg och den mycket uppskattade JUDOFESTIVALEN!

Observera att det denna gång inte är någon tävling som arrangeras utan fokus på mycket bra TRÄNING OCH GEMENSKAP! Träningen är för alla målgrupper, barn som vuxen. Bredd som elit.

Under fredag kväll, lördag och söndag erbjuds judoträning på alla nivåer, intressanta seminarier och spännande äventyr för hela familjen. Bland annat arrangeras lekfulla "Gladiatorspelen" som avslutning på söndagen. Judoglädje helt enkelt!

Avresa sker med stor turistbuss från CIK fredagen 26 maj ca 15.00. Hemma igen söndag kväll 28 maj.

(Du som vill tävla i Skol-RM för mellanstadie- och högstadieelever fredagen 26 maj kommer att åka till Lindesberg tidigt fredag morgon. Du som är aktuell för Skol-RM har minst orange bälte och går på mellanstadiet eller högstadiet. Se separat info som har skickats ut till berörda/aktuella)

Barn födda 2013 och yngre behöver ha med sig en förälder.

Kostnad: Klubben betalar kostnaden för turistbuss till/från Lindesberg. Klubben betalar även för sovsalen. Varje deltagare betalar själv lägeravgiften på 600 kr för lägret + 400 kr för matpaketet (2 frukostar + 2 luncher + 1 middag). Du som väljer att bo på annat ställe än sovsalen, t ex camping eller hotell, betalar den kostnaden själv.

Intresseanmälan: Görs via detta 
FORMULÄR (LÄNK) senast 1 april 2023. Sedan bestämmer du dig definitivt i början av april. Då får du mer detaljerad och definitiv info.

Ev frågor: knivsta.judo@gmail.com