SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb
Om klubben

Föreningen Knivsta Judoklubb bildades 1993 av Sven Eriksson efter att tidigare ha varit en filial till Märsta-Sigtuna judoklubb. Klubben flyttade under dess första år mellan olika lokaler, från ett ombyggt hönshus i Vickeby till Margaretahemmets gymnastiksal och tillbaka, för att senare flytta in i de nuvarande lokalerna ovanför brandstationen.

 

Klubben drivs i form av en icke-vinstdrivande förening under ledning av dess ideellt arbetande tränare och styrelse, med stor hjälp av hängivna medlemmar och föräldrar.

 

Knivsta Judoklubb har de senaste åren, trots pandemi, målmedvetet utvecklat verksamheten. Föreningen har vuxit i storlek i antal medlemmar (ca 300 st) och aktiviteter. Det finns ett stort föräldraengagemang. Tränarna i föreningen har via utbildningar blivit ännu tryggare i sina roller och gör ett mycket uppskattat arbete. Vi bor i en tämligen liten kommun men är trots det en av Sveriges 15 största judoklubbar. Knivsta Judoklubb är en förening för bredd och motion. Varje beslut ska tas utifrån det perspektivet, men vi har landat i att Knivsta Judoklubb också ska kunna erbjuda kvalitativ träning och tävlingsmöjligheter till de barn och ungdomar som väljer att lägga ned extra mycket tid på sin judo. Vi ska kunna vara med i början på deras satsning med vägledning, stöd och bra förutsättningar till träning.