Boka in KLUBBMÄSTERSKAPET 19 maj!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".


Sara och Emil i toppform!
2019-04-13 17:50
Dagens coacher Katarina och Rasmus Håkanson. Emil överst på pallen i H21-90. Sara med sin guldmedalj i U-13. Jonatan kom trea i sin grupp i U-15.
Fyra gånger per år arrangeras den stora tävlingen Södra Judo Open i Haninge. Det är allmänt känt i judo-Sverige att den tävlingen brukar locka bra startfält i varje åldersklass.  

Emil Glad visade som så ofta tidigare att han är en av landets bästa i H21-90. Han vann klassen övertygande. Dessutom kom Emil på andra plats i seniorklassen H-90. Grattis Emil! Du är på många sätt väldigt viktig för föreningen, både som aktiv och som tränare! Ett föredöme för våra ungdomar.

Sara Hansson var verkligen på hugget idag och i sin första start någonsin i tävlingen vann hon samtliga sina 4 matcher i sin viktklass i U-13 och tog hem guldmedaljen. Sara är verkligen både en taktiker och fighter. Hennes flitiga deltagande på träningarna har gjort att hon utvecklats mycket senaste halvåret. Grattis Sara!

Övriga från Knivsta kom på placering 3-4, Jonatan Gembäck, Eli Fäldt, Lova Fäldt, Sam Cohen, Leo Cohen. Rasmus Håkanson, Klara Högback och Alex Wester deltog inte pga mindre blessyrer.

Knivsta Judoklubbs hejaklack bestående av föräldrar, syskon, kompisar och klubbkamrater hördes och syntes i hallen. Ledarna från Judoklubben Havsörnen från Värmdö, som vi har ett utbyte med, konstaterade att det var våra två klubbar som applåderade mest i hallen. Alltid på ett hjärtligt och artigt sätt.

Tack till dagens coacher Katarina och Rasmus Håkanson som båda lämnade hallen mycket nöjda liksom alla judokas från Knivsta. 


Sommarläger 17-20 juni
2019-04-11 18:30

Till alla födda 2005 - 2009


SOMMARLÄGER

 

Här är ett perfekt tillfälle för dig att hålla dina kunskaper uppdaterade, ha roligt och träffa kompisar i klubben. 


Alla födda 2005-2009, oavsett bältesnivå, får nu chansen att vara med på Knivsta Judoklubbs dagläger. 


Lägret kommer självklart innehålla judo men också utomhusaktiviteter. 


Maximalt 20 deltagare. Först till kvarn gäller.

 

Datum:                              Måndag-torsdag 17-20 juni

Tränare:                            Albin Edbom (svart bälte) och Emil Glad (brunt bälte)

Tider:                                 Kl. 09.00 – 15.30 varje dag

Plats:                                 Vår egen dojo

Kostnad:                           700 kr för alla 4 dagar. Inkluderar lunch och frukt till mellanmål.

Anmälan:                          Görs senast 15 maj via denna länk. Men som sagt, först till kvarn gäller.

Stort deltagande i Upplandsserien i Tierp
2019-04-08 13:42
Isak, Lova och Levi var tre av våra deltagare vid Upplandsserien. På bilden med ryggpartierna sitter Eli, Leo och Klara och väntar på tävlingsstart.

Det var mycket kul att så många från Knivsta Judoklubb anmälde sig till den andra deltävlingen i Upplandsserien.  Efter några återbud i sista minuten på grund av sjukdom så åkte 12 st judokas till Tierp. Det är glädjande att så många från olika klubbar i Uppland nu vill vara med och tävla. Arrangörsklubben lyckades med konststycket att hålla tidsschemat prick på minuten och det bidrog till att dagen blev trivsam. Våra judokas kämpade väl och samlade ihop hela 50 poäng till Knivsta Judoklubb. Vi kommer att vara med och kämpa om andraplatsen då Uppsala Judoklubb redan har dragit ifrån rejält. Extra kul denna tävlingsdag var att Isak Desroses som debuterade vann alla sina matcher och därmed kom etta i sin grupp. I övrigt fick vi några andraplatser. Viktigast var att alla kämpade väl och försökte göra sitt bästa och det gjorde verkligen alla från Knivsta. Mycket bra jobbat! Tack till Albin Edbom som var med och hjälpte till som coach. 

 

Resultatet för dagen:

Uppsala JK 70 p

Älvkarleby JK 56 p

Knivsta JK 50 p

Norrtälje JK 49 p

Tierp JK 48 p

Bålsta JK 13 p

Järlåsa JK 37 p

 

Totalt efter två deltävlingar (av fyra) är ställningen följande:

Uppsala 113 + 70 = 183
Älvkarleby 46 + 56 = 102
Tierp 53 + 48 = 101

Knivsta 45 + 50 = 95

Järlåsa 44 + 37 = 81

Norrtälje 19 + 49 = 68

Bålsta 22 + 13 = 35

Resultat - Sörmlandsträffen i Oxelösund
2019-03-31 22:25
I den klassiska tävlingen Sörmlandsträffen som arrangerades den gångna helgen deltog Rasmus Håkanson i U-15 (-55 kg). Rasmus tog sig enkelt fram till semifinal, där det tyvärr tog slut mot en rutinerad finländare. I bronsmatchen tog Rasmus ledningen mot Heidema från Holland, men sedan vände matchen och Rasmus slutade till slut på en femteplats.
Judofestivalen i Lindesberg
2019-03-30 21:29
Här är en bild från Judofestivalen 2018.

Till alla intresserade förutom lekjudogruppen


KLUBBRESA TILL JUDOFESTIVALEN


Vi i Knivsta Judoklubb tror på att regelbundet arrangera klubbresor för att skapa en klubbkänsla som kan bidra till att stanna kvar länge i föreningen. De två resor som har arrangerats det senaste halvåret har blivit väldigt lyckade. Nu har du (+ dina föräldrar om de vill) möjlighet att följa med på nästa!

 

Denna gång är resmålet Lindesberg och den mycket uppskattade JUDOFESTIVALEN!


Observera att det denna gång inte är någon tävling som arrangeras utan fokus på mycket bra TRÄNING OCH GEMENSKAP!

 

Under två och en halv intensiva dagar erbjuds judoträning på alla nivåer, intressanta seminarier och

spännande äventyr för hela familjen.  Judoglädje helt enkelt!


Vår tränare Albin Edbom, som kan allt om Lindesberg efter att gått där tre år på judogymnasiet, kommer att följa med som ledare. Dessutom följer det med fler ledare beroende på hur många som anmäler sig.

 

Boende sker i sovsalar. Judokas under 10 år måste ha med sig en förälder. Föräldrar som vill

vara med på judopassen har möjlighet till det.


Preliminärt program/tidsschema:

Fredag 24 maj, avresa med bilar ca 14.30-15.00

Träning redan på fredag kväll

Lördag 25 maj – Träning, roliga aktiviteter, kanotpaddling mm

Söndag 26 maj – Träning, gladiatorspel mm

Träningen avslutas vid 16.00, därefter åker vi hem.

 

Frågor: Besvaras av Ulf Bjöns (pappa till Klara och Kai-Li Högback), 070-4103200,

ulf.bjons@gmail.com

 

Välkommen med intresseanmälan! Det vore kul om vi blir ett stort gäng som åker!


26 ST HAR ANMÄLT ATT DE ÄR INTRESSERAD AV ATT FÖLJA MED. DESSUTOM HAR ETT STORT ANTAL FÖRÄLDRAR ANMÄLT INTRESSE AV ATT FÖLJA MED. MER INFO HAR SKICKATS UT VIA MAIL TILL ALLA SOM HAR ANMÄLT SIG.

Det finns möjlighet att efteranmäla sig då vi har en handfull platser kvar på bussen som vi har hyrt. I sådana fall läser du först alla info som finns på denna länk och sedan anmäler du dig via här senast 25 april.