Sommarträning för alla födda 2011 och äldre!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Sport och skoj i CIK - 7 och 8 augusti
2020-08-06 13:59
Välkommen till roliga aktiviteter nu på fredag och lördag 7-8 augusti i CIK! Vi i Knivsta Judoklubb är på plats 10.30-12.30 båda dagarna.
HUVUDTRÄNARE/VERKSAMHETSANSVARIG
2020-08-02 21:46
copyright: Mitt i
EMIL MATTSSON BLIR HUVUDTRÄNARE/VERKSAMHETSANSVARIG 

 

Knivsta Judoklubb har stora möjligheter till en ljus framtid. Vår verksamhet är redan idag omfattande och vi vet att det finns förutsättningar att utveckla föreningen ännu mer.

 

Att växa som förening förutsätter flera saker. En av dessa är att vi behöver ha en person som har ett övergripande ansvar som huvudtränare/verksamhetsansvarig. Det är väldigt svårt att med endast ideella krafter få en kontinuitet och hålla ihop tränings- och tävlingsverksamheten.

 

Från höstterminens start kommer vi att få se ett nytt ansikte i vår dojo. Knivsta Judoklubb har kommit överens med Emil Mattsson om en anställning på 25% som huvudtränare/verksamhetsansvarig.

 

Emil är 25 år och fostrad i IK Södra Judoklubb men tillhör sedan flera år Stockholms Judoklubb. Emil är regerande svensk mästare i -100 kg klassen och flerfaldig nordisk mästare. Han har i flera år representerat Sverige på Europatouren och världstouren. Parallellt med sin aktiva karriär har Emil varit huvudtränare i många år. Redan som 8-åring blev han hjälptränare.   

 

I Emils uppdragsbeskrivning är en av de viktigaste sakerna att han regelbundet ska ha en dialog med övriga tränare och vara sammankallande till klubbens tränarforum.

 

Emil, du är varmt välkommen till Knivsta Judoklubb som huvudtränare/verksamhetsansvarig!

 

Joakim Ranki

ordförande Knivsta Judoklubb 

Vi startar upp med "Stor & Liten"
2020-07-26 11:41

OBS!

ALLA SOM ANMÄLER SIG FRÅN OCH MED 28 JULI (EFTER KL. 12.50) HAMNAR I KÖ.  GRUPPEN ÄR FÖR NÄRVARANDE FULL. MEN DET FINNS KANSKE CHANS ATT FLER ÄN DE SOM ÄR ANMÄLDA NU KAN FÅ VARA MED. SÅ ANMÄL VIA LÄNKEN NEDAN - VI ÅTERKOMMER MED BESKED OMKRING 5-10 AUGUSTI.Stor & Liten vänder sig till barn i åldern 3-6 år (födda 2014-2017) och är en utmärkt aktivitet för förälder som vill träna ihop med sina barn. På träningen lär vi oss bl a gymnastik, grunderna i judo ihop med en massa roliga lekar. Dessutom lär sig barnen att lyssna och förstå instruktioner.


"Jag vill lyfta att denna träning är en fantastisk möjlighet att dela något unikt med sitt barn. Man får träna, leka, lära sig tillsammans med sitt barn/sin förälder, som ett lag i ett större lag. Ingen behöver kunskap i judo, det är öppet för alla. Jag som kommer att leda gruppen heter Isabelle och har tränat judo i hela mitt liv. Jag har nu barn och uppskattar att dela min passion för judo med dem. Jag leder gärna träningen så att vi kan lära våra barn värden att träna, att hålla igång med fysisk aktivitet, att lyssna på instruktioner och att ha roligt under tiden. "

 

Start: söndagen 30 augusti kl. 09.30-10.30 i CIK (Centrum för Idrott och Kultur i Knivsta).

 

Avgift: 750 kr i terminsavgift, totalt för barn och vuxen. Tillkommer 100 kr per person i medlemsavgift för år 2020 i Knivsta Judoklubb.


Maximalt antal deltagare är 20 barn (+20 vuxna)

 

Intresseanmälan sker via denna LÄNK.


Ev frågor: maila knivsta.judo@gmail.com

Sommarträningen på onsdagar fortsätter för alla födda 2011 och äldre
2020-07-14 16:56
Det kom så pass många på träningarna förra veckan att vi har beslutat att köra vidare med sommarträningen.

Det är mycket viktigt att detta följs med anledning av pandemin: http://www.knivstajudo.se/nyheter/?ID=224397&NID=704080

Onsdagar i CIK:s kampsportslokal (dojon) till och med vecka 33. 

Ansvarig huvudtränare under sommaren är Emil Glad. Men även andra tränare hjälper till.

Kostnad: 0 kr.

Läs noga beskrivningen för varje grupp, så att du väljer rätt tid för dig.

Grupp 1, onsdagar 17.00-18.00  (återstår 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8)
I första hand för alla upp till och med orange streck. 
Yngsta som kan delta är födda 2011, ingen övre åldersgräns.
Deltagarna delas in i olika nivåer. Träningen kommer att fokusera på teknik och lekfulla övningar. 

Grupp 2, onsdagar 18.00-19.15 (återstår 15/7, 22/7, 29/7, 5/8, 12/8)
I första hand för ungdomar födda 2009 och äldre med orange bälte och högre. 
Födda 2010 och 2011 med gult eller orange kan delta men endast om de är vana och intresserade av att tävla och beredda på hårdare träning. Deltagarna delas in i olika nivåer. Träningen kommer att fokusera på teknik och randori. 

Vi planerar att starta upp den ordinarie träningen igen i samband med skolstart eller veckan därpå. Information skickas ut omkring 10-12 augusti.

Ev frågor besvaras via knivsta.judo@gmail.com.

Välkommen!
Viktigt inför sommarens träningar
2020-06-24 14:35

Inför sommarens träningar och aktiviteter för barn och ungdomar födda 2011 och äldre är det EXTRA VIKTIGT ATT TÄNKA PÅ DETTA:


  • Max 50 personer, så inga åskådare i dojon (kampsportslokalen). Åskådare får vänta utanför. Vi har ju fina glaspartier att titta igenom.
  • Stanna hemma om du uppvisar någon form av symptom eller om någon i familjen har          symptom. Är du inte helt frisk så stannar du hemma från träningen oavsett om det är inomhus- eller utomhusträning.
  • Se till att tvätta dräkten så ofta som möjligt.
  • Ta med egen påfylld vattenflaska, extra viktigt att inte glömma då det är varmt. Vi delar inte heller vattenflaska med någon annan!
  • Innan du går in i dojon måste du tvätta händerna med tvål i 30 sekunder.

Allt kan med kort varsel förändras och vi håller löpande koll på vad Folkhälsomyndigheten och Svenska Judoförbundet/RF kommer med för direktiv.


Du som är U21 och senior och som planerar att träna judo under sommaren i något sammanhang ska extra noga läsa direktiven: https://judo.se/2020/06/med-anledning-av-utbrottet-av-coronavirus/

 

Viktigt att regelbundet kika på hemsidan där vi uppdaterar löpande.

 

Välkommen till sommarträningen,

Knivsta Judoklubb