Boka in Upplandsserien 7 april!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".


Flera som tävlingsdebuterade
2019-03-16 19:15
Till vänster, nio av våra elva deltagare + tre av fyra coacher. Vi missade att fotografera eftermiddagspasset. Övre bild höger, våra deltagare i Solnakampen. Längst ned höger, uppvärmning i Fyrishov.

Lördagen 16 mars var det full fart på tävlingsfronten. Ca 100 deltagare från Upplands judoföreningar samlades i Fyrishov för årets första deltävling i lagtävlingen Upplandsserien. En eloge till arrangören Uppsala Judoklubb som hade mobiliserat med många ledare och 3 tävlingsmattor för att få det att fungera.  Från Knivsta Judoklubb hade 11 medlemmar anmält sig. 9 st deltog på förmiddagspasset och 2 st på eftermiddagspasset. Det var flera från oss som tävlade för första gången. Det bör ha gett mersmak. En riktigt rolig poäng är att alla från Knivsta vann minst en match och kämpade dessutom mycket väl. Våra coacher Vanja Natvig, Elvina och Simon Sandgren, Jonatan Gembäck ska ha ett stort tack för hjälpen. Nästa deltävling i Upplandsserien är söndagen 7 april. Det går bra att anmäla sig via denna länk senast onsdagen 27 mars. Ställningen i Upplandsserien efter den första deltävlingen är:

Uppsala 113p, Tierp 53p,  Älvkarleby 46p,  Knivsta 45p, Järlåsa 44p, Bålsta 22p, Norrtälje 19p

 

Samtidigt som Upplandsserien tävlade några i Solnakampen, där de fick mäta sina krafter med deltagare från Stockholmsområdet.Tyvärr blev ett par av de våra sjuka eller skadade och kunde inte delta.  Eli Fäldt vann sin grupp, Lova Fäldt och Klara Högback kom på andra plats i sina grupper. Leo Cohen, som dagen före tävlingen tyvärr skadat sig i skolan och fått sy ett antal stygn i pannan, var med och hejade på sina kompisar

Gribby-cupen
2019-03-10 18:27
Albin Edboms första arbetsdag i Knivsta Judoklubb blev att delta vid Gribby-cupen. Han fick där möjlighet att lära känna drygt en handfull av våra medlemmar och medföljande föräldrar. Albin tillsammans med Jonatan Gembäck, som kombinerade eget tävlande med att coacha, tog hand om vårt gäng med den äran. Albin var idag så ny i sin roll att han inte hade hunnit erhålla klubbens hoodie, men många av oss föräldrar och de aktiva syntes bra i den blåa överdelen. Bra initiativ av Albin var även att samla hela gänget efter tävlingarnas slut för att sammanfatta och ge feedback. Alla fick medaljer för sina placeringar. Överst på pallen fick idag Hilda, Klara och Jonatan kliva upp. 

Några av oss föräldrar som var på plats konstaterade att vi i Knivsta Judoklubb kanske börjar bli redo att under 2020 arrangera en egen årligen återkommande ungdomstävling.  
Verksamhetsansvarig
2019-03-06 09:03
Knivsta Judoklubb står inför ett mycket intressant år. I höst kommer vi att flytta till nya lokaler i CIK (Centrum för Idrott och Kultur). Det innebär bland annat att vi i samband med flytten har möjlighet att väsentligt utöka vår verksamhet och ta emot fler medlemmar. 

Att växa som förening förutsätter flera saker. En av dessa är att vi behöver ha en person som har ett övergripande operativt ansvar. Vi har hittills saknat en funktion som kontinuerligt hinner följa upp våra träningsgrupper. Som hjälper barn och föräldrar att hitta grupper och tävlingar som är lämpliga för olika barns behov och utveckling.

Albin Edbom som tidigare var drivande och aktiv i vår framgångsrika tävlingsgrupp kommer från 11 mars att kliva in som Verksamhetsansvarig på 25%s arbetstid.

Albin, som är fostrad i Knivsta Judoklubb, har ett brett judokunnande och gick bland annat judogymnasiet i Lindesberg. Han jobbar idag deltid som resurs på Högåsskolan i Knivsta och kommer nu att kombinera detta med jobbet på klubben.

Vi hoppas att han med sitt engagerande och inspirerande sätt kommer att komplettera våra erfarna och kunniga judotränare på ett bra sätt.

Initialt kommer Albin att lägga mycket tid på att lära känna framför allt barnen i våra grupper, men även lära känna tränarna genom att komma och besöka träningarna.

Du är varmt välkommen, Albin!

Joakim Ranki
ordförande Knivsta Judoklubb
Läger i Borlänge, 1-3 mars
2019-03-04 22:33

Borlänge var ett superkul läger! Det var bra träningar där vi fick lära oss olika kontringar och öva kastteknik. Ledarna var duktiga. Det är kul att umgås mycket med lagkompisar för man får så bra gruppsammanhållning och vi lärde känna lite nya kompisar också. Det var jättemysigt att bo på vandrarhem och så var vi en kväll på äventyrsbadet. Det var toppen!

 

/Elvina och Simon Sandgren

(dessutom var följande med på lägret:  Sara Hansson, Klara Högback, Alex Wester, Eli och Lova Fäldt, Leo och Sam Cohen. Ledare: Jocke Ranki, Anna Fäldt, Casper Cohen)

Vårterminen börjar måndag 7 januari
2019-01-04 11:08
Nu är det äntligen dags att börja med vårterminens träningar!

Tiderna som gäller från vecka 2 finns under "Träningsschema" i menyn. Det kommer innan terminen börjar gå ut ett mail till alla som förtydligar träningstiderna så att du vet vad som gäller för dig.

Vi hälsar alla varmt välkomna tillbaka efter jul- och nyårsledigheten.