Under sportlovet (v8) är det inga ordinarie träningar
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Fantastisk sammanhållning
2020-01-26 01:49
Emil Glad överst på pallen i U21. Jonatan Gembäck med en välförtjänt bronsmedalj i U18. De flesta av Knivstas judokas i ring.


Nytt år betyder för många även ny åldersklass. Flera av våra totalt nio judokas fick i årets första större tävling Södra Judo Open uppleva skillnaden på att vara äldst eller yngst i en åldersklass.


En som nästan alltid är med och slåss om segern oavsett åldersklass är klubbens stjärna Emil Glad. För vilken gång i ordningen som han vinner en tävling vet han nog inte själv, men nu var det dags igen då Emil vann sin U21-klass efter en stark insats mot hemmaklubbens Karl Bååthe. Lite senare under dagen fick Bååthe revansch i H90, där Emil plockade hem silvermedaljen. På tal om silver så var Sam Cohen i farten och kom tvåa i U11 efter ett par väldigt fina ipponkast. Lova Fäldt visade att träningsflit ger resultat och fick idag som belöning en silvermedalj med sig hem. Bronsmedaljer erövrades av Klara Högback i U15 och av Jonatan Gembäck i U18. Flera av oss kommer från tävlingen att komma ihåg Jonatans debut i U18 där han vann en väldigt underhållande och spännande match. 


Fina kämpainsatser gjorde även Kai-Li Högback i U9, Sara Hansson i U15, Eli Fäldt i U15 och Leo Cohen i U13, men det blev inga medaljer denna gång. Stort tack till klubbens tränare och coach Albin Edbom.


Sammanhållningen bland Knivstas judokas var fantastisk att se och uppleva. Alla stöttade varandra och stannade kvar hela dagen. Det finns chans för fler i klubben att haka på och tävla. Läs informationen som går ut via mail och som finns på hemsidan.


Näst på tur i tävlingsväg står SM i Malmö kommande veckoslut. Där deltar Emil som ska försöka försvara två medaljer från ifjol. Helgen därefter åker ett gäng av våra U13, U15 och U18 till tävlingen Borås Challenge. För de yngre och för de som inte har tävlat så mycket tidigare arrangeras Upplandsserien i Bålsta lördagen 8 februari.
Upplandsserien - våren 2020
2020-01-22 14:21

Till alla i Knivsta Judoklubb med gult streck och uppåt

Att tävla är kul och utvecklande och bidrar även till att behålla intresset för judon. Ett ypperligt tillfälle att prova på att tävla är i nybörjar- och breddtävlingen Upplandsserien. Tävlingen vänder sig främst till barn/ungdom som inte tävlat så mycket och vill komma igång med att tävla. Möjlighet finns även för de som har mer tävlingserfarenhet att delta. 


Startavgift: 0 kr

Arrangör: Upplands Judoförbund i samarbete med distriktets klubbar.


DELTÄVLING 1 - I BÅLSTA
Datum: Lördagen 8 februari 2020 
Anmälan för Knivstas medlemmar och mer info - se detta formulär.
Anmälan senast 1 februari.
Inbjudan för klubbar som vill delta finns att ladda ner här


DELTÄVLING 2 - I KNIVSTA
Datum:  Lördagen 7 mars 2020
Anmälan för Knivstas medlemmar och mer info - se detta formulär.
Anmälan senast 28 februari.
Inbjudan för klubbar som vill delta finns att ladda ner här. 

Ev frågor: maila knivsta.judo@gmail.com  


Kallelse till årsmöte
2020-01-21 14:44

Styrelsen kallar härmed alla medlemmar till Knivsta Judoklubbs årsmöte. 

Datum:  Måndagen 23 mars 2020 kl 19.00
Plats:     Knivsta Centrum för Idrott och KuItur, mötesrum Stormhatten (plan 4)


Motioner ska ha inkommit senast 22 februari 2020 till styrelsen via mailadress knivsta.judo@gmail.com

Klubben bjuder på fika. 

 

Rösträtt vid mötet har endast de som har erlagt medlemsavgift för år 2020. 

Medlemskap tecknas genom att fylla i detta formulär.   

 

Varmt välkomna!


Styrelsen, Knivsta Judoklubb  

Vilken rivstart på det nya decenniet!
2020-01-17 13:49
Vi upplever ett mycket stort intresse av att träna judo i klubben och i vår nya fina dojo i CIK. Det kommer nya i alla åldrar som vill prova på. Det dyker även upp tidigare medlemmar som vill återuppta judon. Det är  mycket roligt att det är ett sådant tryck.

Vi jobbar febrilt för att lösa det så att alla intresserade får plats i en grupp. Födda 2009 och äldre får plats direkt i en grupp.  Vi kan även ta emot fler vuxna som vill prova på. För närvarande är det fullt i i grupperna för barn födda 2010-2013 och intresserade hamnar i kö. De som är födda 2014 och yngre får vänta tills dess att vi börjar med lekjudo för den åldern. 

Oavsett vilken ålder du är så ska du alltid skriva in dina uppgifter i detta formulär:
Vi hör därefter av oss snart som vi har möjlighet.

Välkommen till Knivsta Judoklubb!

God fortsättning!
2020-01-06 13:02
God fortsättning! Vecka 2 börjar vårterminens träningar. Alla medlemmar från i höstas har fått mail med information. Vi har möjlighet att ta emot fler aktiva, framförallt har vi omedelbar plats för tjejer och killar födda 2009 och äldre. Födda 2010 och yngre får kanske vänta en stund i kö. Oavsett ålder så anmäl intresse via denna länk så återkommer vi inom kort.