INVIGNING AV CIK 7-8 DECEMBER
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

En lyckad och trevlig dag på Bältescupen i Bollnäs
2019-10-06 18:13
Foto taget direkt efter de yngstas prisutdelning och innan de äldre ska börja sina klasser. Övre raden fr v, Klara, Leo och Eli. Nedre raden fr v, Sam, Lova, Kai-Li, Alfred och Isak.
Vi valde att vända blickarna norrut för att finna en ungdomstävling på en lämplig nivå för de som har tävlat tidigare. Valet föll på att testa destination Bollnäs och tävlingen Bältescupen. Det visade sig att bli ett lyckat beslut. Från Knivsta ställde 8 judokas upp på den välarrangerade tävlingen. Det totala deltagarantalet var drygt 60 st från 8 klubbar,  

Knivstas judokas kämpade som alltid mycket väl och stöttade varandra på ett exemplariskt sätt. Det är väldigt kul att se att det finns en stark sammanhållning.  Det är även inspirerande att se hur våra judokas utvecklas. 

Resultatmässigt fick vi med oss hem två guldmedaljer genom Klara och Isak. Övriga bärgade silver- och bronsmedaljer. Sammanfattningsvis konstaterade vi att resan till Bollnäs och deras kommande tävlingsarrangemang kommer vi att göra fler gånger.  Stort tack till dagens coacher Casper och Matthieu!
Emil guld x 2, och Sara brons
2019-09-14 20:31
Två guldmedaljer till den obesegrade Emil
Knivsta Judoklubbs stjärna Emil Glad levererade idag som så ofta tidigare framgångar på judomattan. Vid den stora tävlingen Linde Open övertygade Emil i match efter match och stod till slut som segrare i både H21-90 och i seniorklassen H-90. I våras vann Emil bland annat silver i senior-SM och denna säsong inledde han alltså lika starkt som han avslutade den förra. Till saken hör även att Emil innan han själv steg upp på mattan coachade våra ungdomar. Stort grattis, Emil! Bland ungdomarna kan framförallt nämnas Sara Hanssons fina tredjeplats i U-13.  
Upplandsserien
2019-09-14 15:42
Inte varje dag det är judotävling i en bygdegård. Järlåsa ligger längs vägen mot Morgongåva.
Idag lördagen 14 september stod Järlåsa Judoklubb som värd för deltävling 3 i Upplandsserien.  Till bygdegården i Järlåsa kom ca 45 judokas från Norrtälje, Älvkarleby, Uppsala, Tierp, Bålsta och Knivsta. Vi hade denna gång 9 anmälda, men efter ett par sena återbud pga sjukdom blev vi totalt 7 st. Det var idag mycket tydligt att våra judokas löpande lär sig mycket på träningen. Överlag har alla som deltog tagit stora kliv i sin utveckling och bjöd på fin judo och en stor kämpaglöd. Ett extra stort tack till dagens coach Matthieu. Vi är mycket glada att du finns med som tränare i klubben! 
Höstterminen börjar
2019-08-14 19:37

Välkomna till en ny termin på Knivsta Judoklubb!

Hoppas ni har haft en skön och vilsam sommar!


Nu är samtliga samtliga träningsgrupper för hösten 2019 igång. Dessa träningstider och grupper gäller tills dess att vi flyttar in i nya CIK. När det sker så kan det ev bli vissa ändringar av träningstider. Vi bedömer att flytten kommer att ske först i januari 2020.


Om någon av er konstaterar att träningstiden absolut inte passar så hör av dig så får vi se vad vi kan finna för lösning. Om någon inte hittar sig själv i minst en träningsgrupp så ber vi dig också att höra av dig.


Vi har nu lyckats erbjuda alla som stått i kö födda 2005-2012 plats i en träningsgrupp. Alla grupper är nu fulla för de som är födda 2010-2012. För er som är födda 2005-2009 finns det fortfarande plats. 


Du som är född 2013 kommer förhoppningsvis kunna starta i en lekjudogrupp senare i höst.  Du som är född 2014-2015 får vänta ett tag till.


Alla som är intresserade av att börja med judo anmäler sig via formuläret som går att finna här. Vi återkommer därefter så snart som det finns plats i en träningsgrupp.


Nu ser vi fram emot en ny rolig termin tillsammans!


Jennie avtackades på Kvarngården efter 27 år i styrelsen!
2019-05-29 15:43
Våra medlemmar kommer i vått och torrt. Parkeringen var nästan full av bilar. Avslutningen på Kvarngården började med hällregn, därefter följde korvgrillning, tipspromenad, brännboll och sist men inte minst en fantastisk uppvisning med 8 av klubbens egna judokas i åldern 17-25 år. Tack Albin, Ludde, Lotta, Adam, Emil, Vanja, Kasper och Johan! Vilken final på säsongen! 

Under kvällen avtackades Jennie Gauffin efter 27 år (!) i styrelsen. Hon valdes in i styrelsen som ungdomsrepresentant i samband med att klubben grundades 1993. Stort tack för allt arbete Jennie! 

Johan Steiner och Vanja Natvig, som i söndags graderade till svart bälte, och Emil Glad, som för ett par veckor sedan kom 2:a på senior-SM, uppmärksammades också med varsin blombukett. 

Vi önskar alla våra medlemmar en riktigt trevlig sommar. Nu laddar vi om för en mycket spännande och rolig höst.