Vårens sista träningsvecka (20-23 maj)
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".


Vårens sista träningsvecka
2019-05-19 20:56

Avslutning

Vårens sista träningar äger rum vecka 21 (måndag-torsdag 20-23 maj)

 

Vårens avslutning går enligt traditionen på Kvarngården tisdagen 28 maj från kl 18.00. Korvgrillning, tipspromenad, lekar mm. Ta med egen matsäck. Klubben bjuder på korv och festis.

En söndag förmiddag med KM
2019-05-19 20:52
22 judokas på plats för KM. Några minuter innan tävlingen startar.

Totalt 22 judokas födda 2006-2012 träffades idag i vår dojo för att göra upp om medaljerna i Klubbmästerskapet (KM). Deltagarna delades in i sex olika grupper. Stämningen var som vanligt bra och vi fick se massor av härliga kämpainsatser och fin judo. Extra roligt var det att några idag tävlingsdebuterade. Förmiddagen avslutades med att samtliga deltagare fick varsin medalj. Stort tack till alla funktionärer för en värdefull insats! Om du vill se samtliga pristagare finner du bilderna på vårt Instagramkonto. 

Grattis alla som har graderat!
2019-05-14 23:19
Några bilder från graderingskvällen 19 maj

Idag har vi haft gradering för ett femtiotal unga och vuxna. Vi har haft judokas som har tagit gult, orange, grönt, blått och brunt. Våra tränare Erik "Lappen" Vesterlund och Albin Edbom ansvarade för graderingen. Ett gäng andra ledare och föräldrar hjälpte till med andra uppgifter. Fantastisk bra judo har visats i våran dojo under kvällen! Grattis! 
Två SM-medaljer till Emil
2019-05-12 22:00
En fantastisk SM-helg av Emil Glad. Två medaljer!

I helgen (11-12 maj) har det varit SM i Trollhättan. Emil Glad var den enda som tävlade för Knivsta Judoklubb men det stoppade honom inte från att leverera. Dag 1 körde Emil i seniorklassen -90 kg. Som förstaårsjunior är det ett en stor åldersskillnad mellan Emil och de andra deltagarna. Emil har dessutom aldrig tidigare kört ett mästerskap i -90 så han var en klar underdog. 


I Emils första match dominerade han från start, efter cirka en och en halv minut kastar Emil sitt favoritkast Uchi-mata och får en klockren ippon. Match nummer två blev tuffare och höll på hela matchtiden på 4 minuter, men när det var 1:10 kvar kontrade Emil och fick Wazari. Han lyckades styra resten av matchen och vann på sin Wazari när matchen var slut.  Dagens tuffaste match blir i finalen. Emil kör mot en oerhört duktig och rutinerad motståndare, Olle Matsson från Stockholms JK. Emil gör en toppeninsats och är nära på att få in ett svep men till slut blir han kastad på Ippon och förlorar därav matchen. Emil slutar som tvåa i seniorer -90! Grattis!


Dag två och Emil kör nu i sin egen ålderskategori, H21 -90 kg. Emils första match tog tyvärr slut efter 30 sekunder då han blev kastad på Ippon och förlorar matchen. Andra matchen var Emil tvungen att vinna för att gå vidare till semifinal. Emil visste vad som behövde göras och gjorde det, Emil låg under på en shido (varning för passivitet) men lyckades kasta Ippon strax därpå och vann matchen. I semifinal fick han möta dagens segrare och körde återigen en väldigt bra match och han gick hela matchtiden men förlorade på Wazari. Emil slutade som trea i H21 -90kg.


/ coach Albin Edbom

Gradering, KM och avslutning
2019-04-30 10:54

Till alla medlemmar i Knivsta Judoklubb


Hej,


Knivsta Judoklubb har under våren utvecklat verksamheten och tagit flera kliv framåt. Ambitionen är att föreningens verksamhet ska växa det närmaste året och att vi ska kunna ta emot fler medlemmar.

För att klubben ska fungera är det viktigt att föräldrar mfl hjälper till på olika sätt. Ett värdefullt sätt är att bli stödmedlem för 100 kr/år. Du som vill bli stödmedlem fyller i detta formulär.  Därefter mailar vi ut inbetalningskort. Stort tack för ditt stöd!

 

På Facebook och på hemsidan www.knivstajudo.se berättar vi regelbundet om våra olika aktiviteter.


Gradering

Tisdagen 14 maj är det graderingskväll i dojon. Alla som ska gradera får av sin huvudtränare veta om gradering är aktuell eller inte.  Följande klockslag gäller för kvällen:

18.00 Uppvärmning

18.15 Gradering till gult bälte (ca 20 min)

Sen kommer vi att gradera bältesvis; gult bälte med orange streck, orange bälte, orange med grönt streck, grönt bälte, blått bälte, med ca 20 min per grupp. Då det till vissa grader bara är någon enstaka som ska gradera och några grader inte har några graderande kan vi inte säga exakta klockslag per grupp.

Så kom vid 18 så betar vi av grad för grad. Hela graderingskvällen borde vara slut före 20 för de som graderar sist.


Judoshoppen är öppen under graderingsdagen. Du kan då köpa hoodies, judodräkter mm.

  

Klubbmästerskap (KM)

Söndagen 19 maj arrangeras vårt klubbmästerskap. Tävlingen där ALLA kan delta. Det blir jättekul. Medalj till alla som deltar. Indelning efter ålder, bälte och vikt. Anmälan senast torsdagen 16 maj via denna länk. Under KM är judoshoppen öppen. Invägning 09.30-10.00.

 

Avslutning

Vårens sista träningar äger rum vecka 21 (måndag-torsdag 20-23 maj)

 

Vårens avslutning går enligt traditionen på Kvarngården tisdagen 28 maj från kl 18.00. Korvgrillning, tipspromenad, lekar mm. Ta med egen matsäck. Klubben bjuder på korv och festis.

 

Sommarläger

Vi arrangerar måndag-torsdag 17-20 juni ett dagläger för alla som är födda 2005-2009. Mer info finns här. Anmälan senast 15 maj.

 

Hösten 2019

Omkring den 15 augusti mailar vi ut info om höstens träningstider. Vi kommer de första månaderna av höstterminen att ha verksamheten som vanligt i vår nuvarande dojo.  I slutet av terminen kommer flytt av verksamheten ske till nya CIK (Centrum för Idrott och Kultur).