Under sportlovet (v8) är det inga ordinarie träningar
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Resultat efter deltävling 1 - Upplandsserien
2020-02-09 17:21
Våra 8 judokas vid deltävling 1 som arrangerades i Bålsta 8 februari

Till alla i Knivsta Judoklubb med gult streck och uppåt

Att tävla är kul och utvecklande och bidrar även till att behålla intresset för judon. Ett ypperligt tillfälle att prova på att tävla är i nybörjar- och breddtävlingen Upplandsserien. Tävlingen vänder sig främst till barn/ungdom som inte tävlat så mycket och vill komma igång med att tävla. Möjlighet finns även för de som har mer tävlingserfarenhet att delta. 


Startavgift: 0 kr

Arrangör: Upplands Judoförbund i samarbete med distriktets klubbar.


Efter den första deltävlingen som arrangerades i Bålsta lördagen 8 februari är ställningen denna:

1:a Älvkarleby 50p
2:a Knivsta 49p   
3:a Bålsta 45p
4:a Tierp 35p
5:a Uppsala Norra 35p
6:a Järlåsa 26p


DELTÄVLING 2 - I KNIVSTA
Datum:  Lördagen 7 mars 2020
Anmälan för Knivstas medlemmar och mer info - se detta formulär.
Anmälan senast 28 februari.
Inbjudan för klubbar som vill delta finns att ladda ner här. 

Ev frågor: maila knivsta.judo@gmail.com  

Emil tog hem två silver vid SM
2020-02-02 23:16
Övre till vänster, prispallen i H-90. Övre till höger, prispallen i U-21, 90 kg. Nedre till vänster, Emil med silvermedaljerna, Nedre till höger, en Emilmåltid (hoppas att övriga i klubben tar efter)

För snart ett år sedan överraskade Emil säkert många i judokretsar med att vinna ett silver i seniorklassen H-90 och ett brons i U-21. Med sådana fina resultat i ryggen var det lätt att förväntningarna skulle vara högt ställda inför årets SM. Efter att tävlingarna i Malmö avslutats visade det sig att Emil presterat ännu bättre resultat än ifjol.


När seniorklassen H-90 avgjordes under lördagen gick Emil till final efter meriterande segrar över erfarna judokas. I finalen blev det förlust mot Victor Busch från Staffanstorp.


På söndagen var det dags för Emils ordinarie klass U-21. Efter hårda matcher i gruppen och i semifinal väntade i finalen ett för Emil bekant ansikte i form av Karl Bååthe. De har mötts åtskilliga gånger tidigare. Senast i Södra Judo Open för en vecka sedan möttes de två gånger och vann då varsin match. Denna gång gick Bååthe från mattan som vinnare.


Vi fick möjlighet att ställa några frågor till Emil när han satt i bilen på väg hem från SM.


Stort grattis till framgångarna, Emil! Du har ju inte ens fyllt 19 år, men har redan en diger prissamling. Hur många mästerskapsmedaljer är det egentligen som du nu har vunnit?

Emil: Jag har nu fem medaljer från junior-SM, två från senior-SM, ett från NM, och ett från lag-SM där jag blev inlånad till Uppsala.

 

Du är ju fostrad i Knivsta Judoklubb, vid vilken ålder började du?

Emil: Jag började på lekjudon när jag var ca 5-6 år gammal.

 

Varför älskar du judo?

Emil: Jag älskar judo för att jag får möjlighet att ta ut mig. Jag får mäta mitt bästa med den andres bästa, kampmomentet helt enkelt. Jag älskar också den fantastiska stämningen runtom judo, hur alla är tillsammans och hur man kan gå fram och prata med med vem som helst. Ingen av mina motståndare är någon som jag inte gillar. Vi kan sitta och prata innan match, vi går och värmer upp tillsammans, respekterar varandras uppvärmning och stör inte varandra. Därefter går man ut på mattan och ger allt för att kasta omkull den andra, och efter matchen sätter man sig ned och fortsätter prata. Vi är vänner allesammans.

 

Vilken segermatch var du mest nöjd med under helgen?

Emil: Semifinalen i seniorklassen är nog den match som jag är mest nöjd med. Det var den match där jag blev mest förvånad över mina egenskaper. Jag har mött honom många gånger på träning och aldrig lyckats kasta honom. Men denna gång när det verkligen gällde kände jag mig aldrig hotad. Jag gjorde en rent ut sagt otrolig match.

 

Emil avslutar intervjun med följande ord:

”Jag är glad att jag är med i en klubb med otroliga människor som har hjälpt mig hela vägen från min första tävling till att den här helgen ta min sjunde SM-medalj.”

 

Knivsta Judoklubb gratulerar Emil till de två silvermedaljerna i SM.

Emil, vi ser med glädje fram emot att träffa dig i dojon! 

Fantastisk sammanhållning
2020-01-26 01:49
Emil Glad överst på pallen i U21. Jonatan Gembäck med en välförtjänt bronsmedalj i U18. De flesta av Knivstas judokas i ring.


Nytt år betyder för många även ny åldersklass. Flera av våra totalt nio judokas fick i årets första större tävling Södra Judo Open uppleva skillnaden på att vara äldst eller yngst i en åldersklass.


En som nästan alltid är med och slåss om segern oavsett åldersklass är klubbens stjärna Emil Glad. För vilken gång i ordningen som han vinner en tävling vet han nog inte själv, men nu var det dags igen då Emil vann sin U21-klass efter en stark insats mot hemmaklubbens Karl Bååthe. Lite senare under dagen fick Bååthe revansch i H90, där Emil plockade hem silvermedaljen. På tal om silver så var Sam Cohen i farten och kom tvåa i U11 efter ett par väldigt fina ipponkast. Lova Fäldt visade att träningsflit ger resultat och fick idag som belöning en silvermedalj med sig hem. Bronsmedaljer erövrades av Klara Högback i U15 och av Jonatan Gembäck i U18. Flera av oss kommer från tävlingen att komma ihåg Jonatans debut i U18 där han vann en väldigt underhållande och spännande match. 


Fina kämpainsatser gjorde även Kai-Li Högback i U9, Sara Hansson i U15, Eli Fäldt i U15 och Leo Cohen i U13, men det blev inga medaljer denna gång. Stort tack till klubbens tränare och coach Albin Edbom.


Sammanhållningen bland Knivstas judokas var fantastisk att se och uppleva. Alla stöttade varandra och stannade kvar hela dagen. Det finns chans för fler i klubben att haka på och tävla. Läs informationen som går ut via mail och som finns på hemsidan.


Näst på tur i tävlingsväg står SM i Malmö kommande veckoslut. Där deltar Emil som ska försöka försvara två medaljer från ifjol. Helgen därefter åker ett gäng av våra U13, U15 och U18 till tävlingen Borås Challenge. För de yngre och för de som inte har tävlat så mycket tidigare arrangeras Upplandsserien i Bålsta lördagen 8 februari.
Kallelse till årsmöte
2020-01-21 14:44

Styrelsen kallar härmed alla medlemmar till Knivsta Judoklubbs årsmöte. 

Datum:  Måndagen 23 mars 2020 kl 19.00
Plats:     Knivsta Centrum för Idrott och KuItur, mötesrum Stormhatten (plan 4)


Motioner ska ha inkommit senast 22 februari 2020 till styrelsen via mailadress knivsta.judo@gmail.com

Klubben bjuder på fika. 

 

Rösträtt vid mötet har endast de som har erlagt medlemsavgift för år 2020. 

Medlemskap tecknas genom att fylla i detta formulär.   

 

Varmt välkomna!


Styrelsen, Knivsta Judoklubb  

Vilken rivstart på det nya decenniet!
2020-01-17 13:49
Vi upplever ett mycket stort intresse av att träna judo i klubben och i vår nya fina dojo i CIK. Det kommer nya i alla åldrar som vill prova på. Det dyker även upp tidigare medlemmar som vill återuppta judon. Det är  mycket roligt att det är ett sådant tryck.

Vi jobbar febrilt för att lösa det så att alla intresserade får plats i en grupp. Födda 2009 och äldre får plats direkt i en grupp.  Vi kan även ta emot fler vuxna som vill prova på. För närvarande är det fullt i i grupperna för barn födda 2010-2013 och intresserade hamnar i kö. De som är födda 2014 och yngre får vänta tills dess att vi börjar med lekjudo för den åldern. 

Oavsett vilken ålder du är så ska du alltid skriva in dina uppgifter i detta formulär:
Vi hör därefter av oss snart som vi har möjlighet.

Välkommen till Knivsta Judoklubb!