Nya medlemmar kommer att tas emot först senare i vår
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Kallelse till årsmöte
2021-01-27 13:42

Styrelsen i Knivsta Judoklubb kallar härmed till årsmöte 

Datum:  torsdagen 25 mars 2021 kl 19.00
Plats:     i och med pandemin sker årsmötet i år via den digitala plattformen Zoom. Länk läggs ut på hemsidan senast dagen innan årsmötet.

Motioner ska ha inkommit senast 25 februari 2021 till styrelsen via mailadress knivsta.judo@gmail.com

För att ha rösträtt vid årsmötet måste medlemsavgift ha erlagts för år 2021. 

Medlemskap tecknas genom att fylla i detta formulär.   

 

Varmt välkommen!


Styrelsen, Knivsta Judoklubb  

Nu börjar vårterminen
2021-01-21 15:49

I och med de nya restriktionerna, som tydliggör att ungdomar/barn födda 2002 och yngre åter kan börja utöva sin idrott, sätter vi åter igång stora delar av vår verksamhet. Samtliga som får börja träna har via mail fått en kallelse till träningarna som sätter igång från och med måndagen 25 januari. Om du inte har fått ett mail, meddela oss via knivsta.judo@gmail.com.

 

Det är fortsatt uppehåll i träningen för alla vuxna. Det innebär även att det med automatik alltjämt även är uppehåll för gruppen Stor & Liten. Vi vill för närvarande inte heller blanda mellan grupperna, och därför fortsätter vi också att göra uppehåll i de extra träningar som vi har haft under hösten i form av "Judo4All".  


Det är väldigt viktigt att alla följer dessa direktiv (uppdaterad 22/1)

  • Stanna hemma om du uppvisar någon form av symptom eller om någon i familjen har symptom. Är du inte helt frisk så stannar du hemma från träningen. 
  • Se till att tvätta dräkten så ofta som möjligt.
  • Ta med egen påfylld vattenflaska. Vi delar inte heller vattenflaska med någon annan! 
  • Innan du går in i dojon måste du tvätta händerna med tvål i 30 sekunder.  Passa på att göra det på vägen till dojon där det finns massor med toaletter så undviks kö/väntetid inne vid dojon. Kommunen ska även ställa ut handspritsmaskiner som alla också ska nyttja.
  • Föräldrar väntar utanför glasväggarna och bör där hålla avstånd. Vi ser att det ofta blir samlingar utanför och ber er att sprida ut er ordentligt, alternativt använda de stora ytorna som finns i CIK eller passa på att ta en promenad under tiden ni väntar. 
  • En nyhet är att ALLA tills vidare ska byta om hemma. Anledningen är att omklädningsrummen är väldigt små och att det där riskerar bli möten med andra föreningar.

Det kan plötsligt bli ändrade rekommendationer från regionen och FHM och då kommunicerar vi ut det på hemsida och via mail. Vid ev sjukdom hos tränare kan vi bli tvungna att hastigt ställa in träningar, och vi ber därför alla att vara extra uppmärksamma att kolla hemsida och mail en extra gång innan ni åker till träningen. 

 

Vi förstår självklart att det är flera som av olika anledningar inte kan eller vill träna judo just nu, och ni är självklart välkomna tillbaka igen senare.  

Ev frågor besvaras via mail, knivsta.judo@gmail.com   

Paus i verksamheten till och med 24 januari
2020-12-22 10:48
Hej alla medlemmar! 

Vi har nu haft terminens sista träningar och det är dags att avrunda det mycket annorlunda året 2020. Januari och februari var två fantastiska månader. Vi fick en väldigt bra start i vår nya dojo i CIK och många nya medlemmar strömmade in i verksamheten. Från mitten av mars och resten av terminen fick vi pga pandemin ägna oss åt utomhusträning. Det fungerade bra och bidrog till en rivstart på hösten med ännu fler nya medlemmar. I samband med att den andra vågen av covid-19 blossade upp i slutet av oktober så fick delar av vår verksamhet göra uppehåll. Efter de senaste restriktionerna som föranlett Knivsta kommun att stänga CIK så kommer tyvärr nu all verksamhet i Knivsta Judoklubb att pausas till och med 24 januari. Det gäller även stora delar av övriga idrotts-Sverige. 

Klubbens styrelse sammanträder vecka 2 och vi kommer då förhoppningsvis veta mer vad som gäller och när vi åter kan börja med träningen. Vi kommer att starta upp från samma dag som det ges klartecken att göra det.  

Nu önskar vi alla en God Jul och ett Gott Nytt År!  // Styrelsen Knivsta Judoklubb
Gradering - söndagen 13 december
2020-11-28 10:14

Det har varit ett väldigt annorlunda år för hela världen, och så även för oss i Knivsta Judoklubb. Det har nu snart gått ett år sedan det var någon form av gradering i klubben och vi vill verkligen genomföra en gradering innan juluppehållet. 


Graderingen gäller dock inte alla i klubben. Det kan vara av flera olika anledningar, t ex att du befinner dig på en bältesnivå som dina tränare tycker är lagom ett tag till eller så har du inte hunnit träna tillräckligt mycket. Ni kommer under kommande två veckor i era grupper gå igenom vilka som ska gradera. Om du känner dig osäker - ta en diskussion med din tränare.


I år kommer graderingen inte att ske i stor grupp, utan varje träningsgrupp har en avsatt tid. Om du är osäker på vilken tid som gäller för dig, så maila knivsta.judo@gmail.com.


Klockslag för graderingen, söndagen 13 december :

       

09.00-10.30                   

Gruppen som tränar måndagar 17.30-18.30

10.45-12.15 

Gruppen som tränar måndagar 18.30-19.30

12.30-14.00                   

Gruppen som tränar onsdagar 18.30-19.45

14.15-15.45                   

Gruppen som tränar torsdagar 18.00-19.00

16.00-17.30 

Grupperna som tränar tisdagar 18.00-19.00, måndagar 19.30-21.00 och torsdagar 19.00-20.30                                                      

Klubben debiterar ingen graderingsavgift.

Ev frågor besvaras via mail till knivsta.judo@gmail.com

Eventuell omgradering sker på träningarna under vecka 51, som är årets sista träningsvecka.

Ni som kommer att gradera till gult bälte behöver ta med två fotografier som ska vara till judopasset.


--------------------------------------------------------


KOMPLETTERING


Nyhet! För dig som inte kan eller vill delta så kommer vi att arrangera en extra gradering prel söndagen 31 januari. Det gör att du inte behöver känna att  du måste delta nu i december.


Vi avgränsar denna gång graderingen söndagen 13 december till att du gör den tillsammans med dina ordinarie träningskompisar. Tider ser du ovan.


Föräldrar måste vid denna gradering vänta utanför CIK:s huvudentré eftersom det pga pandemin inte får skapas klungor av föräldrar vid glaspartierna, annars kommer vi inte kunna genomföra graderingen på ett säkert sätt. Vi vet att många föräldrar har en förväntan att kunna se graderingen, men denna gång blir det på det här viset. Vi ber alla att respektera och följa denna uppmaning!

Träningar från vecka 46
2020-11-06 15:14

I samråd med klubbens samtliga tränare har styrelsen beslutat att från och med vecka 46 (som startar med måndagen 9 november) att återuppta det ordinarie träningsschemat med undantag för vuxenträningen. Styrelsen anser av flera skäl att det är viktigt att hålla igång barn- och ungdomsträningen (födda 2005 och yngre). Vi förstår självklart att det är flera som av olika anledningar inte kan eller vill träna judo just nu, och ni är självklart välkomna tillbaka igen senare.


Alla träningskvällar med undantag för tisdagar kör nu vidare exakt likadant som innan höstlovet. Tisdagar kommer fram till dess att vuxna åter får träna ha följande träningstider: Tävlingsgruppen födda 2010-11 17.30-19.00 (tidigare 17.00-18.00), Tävling och Motion födda 2005-2009 19.00-20.30 (tidigare 18.00-19.00). Gällande söndagar och gruppen Stor o Liten så återkommer vi i ett separat mail vad som gäller. Om det är annan eller kompletterande information angående ditt barns träningstillfälle, kommer ni att få ett separat mail direkt från tränaren.

Det kan plötsligt bli ändrade rekommendationer och då kommunicerar vi ut det på hemsida och via mail. Vid ev sjukdom hos tränare kan vi bli tvungna att hastigt ställa in träningar, och vi ber därför alla att vara extra uppmärksamma att kolla hemsida och mail en extra gång innan ni åker till träningen. 

Om vi kan köra vidare hela höstterminen kommer sista träningarna att äga rum vecka 51. Sedan planerar vi att börja vårterminen vecka 2. Med stor sannolikhet kommer vi i år inte att kunna arrangera klubbens traditionella interna tävling Lucia-cupen. Vi arbetar för att i någon form kunna genomföra graderingar för de grupper och aktiva som är aktuella för det. Vi återkommer i den frågan.

Det är väldigt viktigt att alla följer dessa direktiv:


  • Stanna hemma om du uppvisar någon form av symptom eller om någon i familjen har symptom. Är du inte helt frisk så stannar du hemma från träningen. 
  • Se till att tvätta dräkten så ofta som möjligt.
  • Ta med egen påfylld vattenflaska. Vi delar inte heller vattenflaska med någon annan! 
  • Innan du går in i dojon måste du tvätta händerna med tvål i 30 sekunder. 

Föräldrar väntar utanför glasväggarna och bör där hålla avstånd. Vi ser att det ofta blir samlingar utanför och ber er att sprida ut er ordentligt, alternativt använda de stora ytorna som finns i CIK eller passa på att ta en promenad under tiden ni väntar.

Ev frågor besvaras via mail, knivsta.judo@gmail.com