Från midsommar är det sommaruppehåll
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Ett glatt gäng från Knivsta vid läger i Borlänge i början av mars 2020
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

I Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Träningarna i juni
2020-05-20 19:18

Glada nyheter! 

Intresset för utomhusträningarna är så stort att styrelsen och ledarna har beslutat att fortsätta med träningarna en bra bit in i juni enligt följande:


För alla födda 2012 och äldre:

Tisdagar 18.00-19.00  (till och med 16 juni)
Torsdagar 18.00-19.00 (till och med 18 juni)

Båda träningarna är nu vid spontanidrottsplatsen nedanför Adolfsbergsskolan i Alsike eftersom kommunen har stängt av bilvägen till elljusspåret.


Lekjudon, födda 2013:

Onsdagar 17.30-18.30, vid spontanidrottsplatsen nedanför Adolfsbergsskolan i Alsike (till och med 10 juni)


Därefter tar verksamheten sommarlov. I samband med skolstart i augusti återupptas träningarna. Om träningarna då blir inomhus eller utomhus meddelas i början av augusti.


Varmt välkomna! 

Utomhusträning maj månad ut
2020-04-29 14:49

Med full energi kommer det vid varje utomhusträning 45-60 barn och ungdomar (födda 2012 och äldre) som delas in i tre grupper. Gruppen med de lite äldre kör lite hårdare fysträning varvat med teknik. Mellangruppen kör oftast rörelselekar och en del teknik. Den yngsta gruppen kör oftast mest rörelselekar. Vi försöker allt mer att få in judobetonade moment även om vi inte har kroppskontakt. Klubbens tränare och ledare strävar efter att skapa varierade träningar. Den höga närvaron tyder på att träningarna är uppskattade.


Nu återupptar även lekjudon sina träningar. Med start från onsdagen 6 maj blir det utomhusträning även för klubbens yngsta aktiva som är födda 2013. Till att börja med är det bara för de som har varit med tidigare på lekjudon. Om och när vi kan ta emot fler tar vi ställning till senare.


Tid och plats, preliminärt hela maj månad ut:


För alla födda 2012 och äldre:

Tisdagar 18.00-19.00, vid elljusspåret i Knivsta
Torsdagar 18.00-19.00, vid spontanidrottsplatsen nedanför Adolfsbergsskolan i Alsike


Lekjudon, födda 2013:

Onsdagar 17.30-18.30, vid spontanidrottsplatsen nedanför Adolfsbergsskolan i Alsike


Varmt välkomna!


PS. Vad som sker från juni månad i träningsväg återkommer vi till.

Solsken och fortsatt stort intresse för utomhusträningen
2020-04-24 15:49
Träningen 23 april bjöd på strålande fint väder. Ca 50 träningssugna medlemmar var på plats.
Med full energi kommer det vid varje utomhusträning 45-60 barn och ungdomar.  Efter uppvärmning delar vi in alla i tre olika grupper. Gruppen med de lite äldre kör lite hårdare fysträning varvat med teknik. Mellangruppen kör oftast rörelselekar och en del teknik. Den yngsta gruppen kör oftast mest rörelselekar. Vi försöker allt mer att få in judobetonade moment även om vi inte har kroppskontakt. Klubbens tränare och ledare strävar efter att skapa varierade träningar. Den höga närvaron tyder på att träningarna är uppskattade. 

Kommande vecka kör vi två träningstillfällen trots att det är valborg torsdagen 30 april. Då allt ordinarie firande är inställt i kommunen så tror vi att det uppskattas att vi erbjuder träning.

Tid och plats, preliminärt hela maj månad ut:
Tisdagar 18.00-19.00, vid elljusspåret i Knivsta
Torsdagar 18.00-19.00, vid spontanidrottsplatsen nedanför Adolfsbergsskolan i Alsike

Varmt välkomna!
Mångsidig träning vid spontanidrottsplatsen
2020-04-07 20:14
Den extra uteträningen under påsklovet bjöd på fint vårväder och drygt 40 av våra medlemmar + många föräldrar dök upp. Vi testade denna gång att vara på den fina spontanidrottsplatsen i Alsike. Det blev en timme fylld av varierad träning och det bör kännas i ben och armar hos alla som deltog. Nu på skärtorsdagen är det ingen träning, men efter påsk tar vi nya tag. Vi meddelar plats via mail och på klubbens Facebooksida. Nu önskar vi alla våra medlemmar en riktigt GLAD PÅSK!!
Första utomhusträningen blev en succé
2020-03-24 19:48
Efter att många av våra barn och ungdomar bokstavligen klättrat på väggarna av träningsiver under den senaste veckan var det idag dags för den första utomhusträningen. Närmare 50 medlemmar slöt upp vid elljusspåret i Knivsta. Den yngre gruppen körde mest lekar medan den äldre gruppen hade både fysträning och lekar. Sammantaget en succé! Vi ses igen nu på torsdag 18.00. Välkommen!