Nu har träningarna börjat igen. Läs mer under "Nyheter"!
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar som presterar väldigt väl i tävlingar från nybörjar- till elitnivå!

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".


Vårterminen börjar måndag 7 januari
2019-01-04 11:08
Nu är det äntligen dags att börja med vårterminens träningar!

Tiderna som gäller från vecka 2 finns under "Träningsschema" i menyn. Det kommer innan terminen börjar gå ut ett mail till alla som förtydligar träningstiderna så att du vet vad som gäller för dig.

Vi hälsar alla varmt välkomna tillbaka efter jul- och nyårsledigheten.
Kämpainsatser och roligt på Lucia-cupen
2018-12-16 13:34
Några bilder från prisutdelningen.
Klubbens egen avslutningstävling Lucia-cupen lockade 23 barn i åldern 6-11 år. Högt tempo och alla kämpade mycket bra. Alla fick en välförtjänt medalj.  Nu tar vi julledigt och börjar terminen igen vecka 2. Håll ögonen öppna och läs det mail som går ut omkring årsskiftet. GOD JUL OCH GOTT NYTT ÅR!
Emil, Adam och Rasmus i Bremen
2018-12-09 19:56
Tävlingshallen i Bremen och Emil (längst till höger) 3:a i sin klass
Samtidigt som vi hade ett gäng i Sundsvall var tre av våra lite mer rutinerade judokas i Bremen för att tävla på Bremen Open international för att få internationell tävlingserfarenhet. Det visade sig att det var en väldigt stor tävling, över 1000 anmälda totalt och fyra ålderskategorier!

Resan gick med flyg där Emil, Adam och Tomas åkte mitt på fredagen för att hinna väga in till lördagens tävlande medan Rasmus och Katarina åkte på kvällen eftersom Rasmus skulle tävla på söndagen. Alla bodde på ett litet och väldigt tyskt hotell strax utanför Bremen. 

Lördag vid lunch kom vi till tävlingshallen och möttes av ett organiserat kaos. Sju tävlingsmattor, full tävlingshall med folk överallt och högtalarutrop där man talade om vilka som skulle gå nästa match. Här sköttes judotävlingen som förr i tiden på 80- och 90-talet när Katarina tävlade. Inga startlistor på weben, inga dataskärmar med nästa match utan utskrivna protokoll som man själv fick fylla i för att ha koll på när man ska tävla nästa gång. Tur att Katarina suttit på många tävlingar genom åren och fyllt i tävlingsprotokoll! Efter ett par timmar och en del förvirring var det i alla fall dags för tävling. Emil lyckades bäst med en tredjeplats efter tre hårda matcher. Även Adam gick tre matcher och slutade nia eftersom det var fler deltagare i hans viktklass. 

På lördagskvällen åt vi på hotellet tillsammans med Adams tyska handbollskompis inklusive mamma. Det var riktigt trevligt! Söndag morgon tog sig Rasmus och Katarina tillbaka till tävlingshallen och de övriga i gänget styrde kosan mot Bremens flygplats för att åka hem. Rasmus tävlade i -50 kg och hade hela 41 deltagare, det behövdes minst 5 vinster för att bli segra i tävlingen. Viktklassen började vid 11 och var inte färdig kl 15 när vi lämnade hallen. Rasmus vann första matchen på ippon men fick tyvärr se sig besegrad i de två följande matcherna. Med så många deltagare var det ibland väldigt rörigt på mattan där fel personer började gå match mot varandra ett par gånger!

Stor och rörig tävling med vissa problem att förstå när och vid vilken matta man skulle tävla. Men ändå en bra erfarenhet för killarna som tävlade, alla vann minst en match och har känslan att det är fullt möjligt att slå en tysk.

Som kuriosa från resan kan nämnas två borttappade hotellnycklar, en mycket glad 60-årsfest på hotellet samt ett antal felkörningar av Katarina. 
Lyckad klubbresa till Sundsvall
2018-12-09 17:23
Bilder från tävlings- och träningshallen. Alla våra deltagare till höger i mitten. Sara, tvåa i sin klass, längst till vänster på prispallen. Jonatan överst på prispallen.

I flera månader hade tio av våra judokas i åldrarna 9-13 år sett fram emot att åka på klubbresa till Sundsvalls cup. En av våra tränare Katarina Håkanson hade rekommenderat oss att åka dit. Det visade sig vara en klockren tävling på alla sätt.


Vi åkte i tre bilar från Knivsta sent fredag eftermiddag 7 december. När vi efter ett par korta pauser på vägen kom fram till vandrarhemmet blev det kvällsmacka och laddning för lördagens tävlingar. Vi steg sedan upp tidigt för frukost och kom i god tid till Judo Sundsvalls eminenta tävlings- och träningslokal. Med sådana förutsättningar kan man verkligen förstå varför Sveriges största judoklubb finns i Sundsvall.


Deltagarna delades efter invägning in i tre olika nivåer i sina åldersklasser. När tävlingen började efter uppvärmning var det ett högt tempo i matcherna på fyra olika mattor. Vi ledare/föräldrar hade fullt sjå att hålla koll på allting, men det gick vägen. Vi märkte snabbt att nivån på tävlingen var precis lagom för de våra. Vi vann totalt ca hälften av matcherna. Alla fick ett stort utbyte av sina matcher, vissa fick vara med i grupper med tre st, medan andra var i grupper om fyra eller fem st. Jonatan vann sin grupp och vi fick även några silvermedaljer, övriga fick med sig hem en bronsmedalj. Alla kämpade mycket väl och det var fin judo. Dessutom uppträdde de våra exemplariskt mot sina motståndare och stöttade sina klubbkompisar mycket bra.


Efter det att alla tävlat klart så bar det av till Sundsvalls härliga äventyrsbad Himlabadet. Flera av ledarna hade lika roligt som barnen!


På lördag kväll var det chipsparty i ett av rummen, men vid halvtiotiden hade de flesta slocknat i sina sängar nöjda med dagen.


Söndag morgon var det dags för träning i judohallen. Närmare 100 judokas i olika åldrar och nivåer tränade tillsammans under ledning av bl a den inom svensk judo legendariske Wolfgang Biedron. Vi sänkte snittåldern bland de deltagande, men det gjorde absolut ingenting utan träningen fungerade lika bra som allt annat under helgen.


Judokas från Knivsta var Sara, Jonatan, Klara, Eli, Alex, Leo, Simon, Elvina, Sam och Lova. Tack till våra ledare/föräldrar som ställde upp: Casper, Anders, Uffe, Göran och Thomas.


Vi var alla överens om att till våren göra en liknande resa och då hoppas vi på ännu fler anmälda från Knivsta Judoklubb!

Knivsta Judoklubb 2:a i Upplandsserien 2018
2018-12-01 16:15
Knivstas deltagare och delar av ledarna och föräldrarna
I Skutskär arrangerades idag årets sista deltävling i Upplandsserien. Knivsta Judoklubbs nio deltagare säkrade andraplatsen i serien efter härliga kämpainsatser och bra sammanhållning. Vinnande förening totalt under året blev Älvkarleby Judoklubb. Tävlingen arrangerades i charmiga Folkets Hus i Skutskär.

Emil var med som coach, vilket uppskattas väldigt mycket. Jonatan intog också coachfunktionen mellan sina matcher.

Slutställning i Upplandsserien 2018:
Älvkarleby JK, 225 p, Knivsta JK, 182 p, Tierps JK, 160 p, Uppsala JK, 138 p, Bålsta JK , 91 p,  Norrtälje JK,  85 p, Järlåsa JK, 12 p