Sista ordinarie träningsveckan 9-15/12
Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Två av våra medlemmar, Kai-Li och Sam, i Upplandsserien i mars 2019.
Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Vid Knivsta Judoklubb inriktar vi oss i första hand på bredd- och motionsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse, lek och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi har även en aktiv skara tävlande medlemmar på olika nivåer.

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".

På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund.

Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 

Total succé vid invigningen och insparken
2019-12-08 18:48
Förväntningarna var höga. Vi hade sett fram emot de här två dagarna sedan flera månader. Samtliga ledare och tränare var på plats. Hur många skulle komma till invigningen och insparken av vår nya dojo? 

När vi summerar helgen konstaterar vi att mer än hälften av klubbens medlemmar deltog vid dagens träning och efterföljande Lucia-cup. Igår såg uppemot 200 personer den fantastiska uppvisningen som Albin Edbom och co bjöd på. Det går inte att beskriva helgen på ett annat sätt än en total succé. 

Det var en härlig blandning av judokas på mattan, allt från klubbens grundare Sven Eriksson, 93 år, till flickor och pojkar på några år. Extra kul att det var en sådan mix av personer, gamla ansikten blandades med nya.

Just nu finns det väldigt mycket positiv energi i Knivsta Judoklubb. Vi har många duktiga ledare och tränare och vi kommer när vårterminen börjar kunna ta emot fler medlemmar än någonsin. Vi kommer att ha en fantastisk dojo i en superfin idrottsanläggning.  

Stort tack till alla som hjälpt till med invigningen och insparken, och tack till alla besökare som kom!
Gradering och sista träningsveckan
2019-12-02 13:46
Gradering (för de som är aktuella), tisdagen 10 december 18.00

Stor graderingskväll i Knivsta Judoklubb. Alla som är aktuella får separat kallelse via mail. 

Vecka 50 är årets sista träningsvecka. Den veckan körs som vanligt i "gamla" dojon. Observera att tisdagen 10 december är de ordinarie träningarna inställda med anledning av graderingskväll. Så alla grupper som tränar på tisdagar har alltså sin sista träning tisdagen 3 december.


Efter juluppehållet börjar vi vårterminen åter vecka 2 och då i vår nya dojo (kampsportslokalen) i CIK.  Samtliga aktiva får ett utskick i mellandagarna om träningstider mm.

Två tappra i Upplandsserien
2019-11-30 14:55
Klubbkompisarna, klasskompisarna och kompisarna Kai-Li och Alfred hade en rolig dag tillsammans
I och med att det är väldigt mycket på gång samtidigt i klubben och i andra sammanhang så var intresset skralt för att åka till Upplandsseriens sista deltävling i Älvkarleby. Alfred och Kai-Li, två av våra många 11:or, beslöt sig för att delta och fick en rolig dag.  

Samtliga resultat från tävlingen har inte kommit ännu, men Alfreds pappa berättade att Uppsala Judoklubb vann årets upplaga av Upplandsserien på totalt 274 poäng, strax före Älvkarleby med 264 poäng. Knivsta Judoklubb kom i år på tredje plats med 172 poäng. 

Med vår nya dojo och en större verksamhet kommer Uppsala, Älvkarleby och övriga föreningar att få se upp under nästa års upplaga av Upplandsserien. Det är dags för oss att utmana om totalsegern efter flera års andra- och tredjeplaceringar.

Preliminärt kommer vi att arrangera en deltävling i CIK lördagen 7 mars. 
En guldmedalj och tre silvermedaljer
2019-11-23 17:21
Fr v Eli, Leo, Emil, Sara, Klara och Albin. Längst fram fr v Sam och Isak.
Vid fyra tillfällen per år arrangeras Södra Judo Open. Tävlingen är en av de mest ansedda i judo-Sverige och lockar deltagare från hela Sverige och flera nordiska länder. Motståndet är därmed lite hårdare än vid de flesta andra tävlingar. Knivsta Judoklubb kom denna gång hem med 4 medaljer efter att Klara Högback vunnit sin klass i U13, Sara Hansson kämpat hem andraplatsen i sin klass i U13 och Sam Cohen och Isak Desroses fått med sig silvermedaljer från U9 som belöning. Klubbens stora affischnamn Emil Glad, som brukar trivas i denna tävling, hade det lite tuffare idag och inte marginalerna med sig.  Leo Cohen och Eli Fäldt gjorde riktigt bra matcher men nådde inte ända fram till medalj. Våra judokas hade bra coaching av Albin Edbom och Matthieu Desroses. 
Full fart i Söderhamn
2019-11-17 19:18
Ett glatt gäng från Knivsta inför tävlingen i Söderhamn.
Söndagen den 17/11 begav sig 6 judokas från Knivsta Judoklubb till Söderhamn för att tävla. Några bekanta ansikten samt flertalet nya kunde ses bland motståndet. Bland de tävlande fanns bälten från gult ända upp till svart. Kul med stor variation och spridning. 

Det blev på det hela en mycket lyckad dag och alla verkade tycka att det vara en kul tävling i lagom nivå. Stämningen var god och när dagen var över hade Knivsta tagit hem inte mindre än 3 silver och 3 brons. Bra jobbat Eli, Lova, Levi, Sam, Isak och Leo, och stort tack till Matthieu Desroses, som var dagens coach.