SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Knivsta Judoklubb

Välkommen!
Foto taget i samband med tävling i Arboga, mars 2023

Judo är perfekt för både stora och små. En sport som ger mycket allsidig träning – kondition, koordination och balans, smidighet och rörlighet, styrka både fysiskt och mentalt.

Knivsta Judoklubb erbjuder bredd- och tävlingsjudo. Vi bygger träningen runt rörelse och glädje. Det genomsyrar all träning hos oss - från de allra minsta nybörjarna till de äldre motionärerna. Vi tror att träning där judorelaterade övningar finns med i ett tidigt skede bidrar till att göra träningen stimulerande för så många som möjligt.

 

Vill du bli medlem? Läs mer under "Medlemsinfo".
 
På Svenska Judoförbundets hemsida kan du läsa om judons värdegrund. Knivsta Judoklubb har med utgångspunkt från den arbetat fram en egen värdegrund. Du kan också läsa mer om klubben via denna länk.
 
Här kan du läsa mer om hur en judoträning går till. 
 
Påsklovet
2024-03-27 16:22

Alla ordinarie träningar är pausade under påsklovet (vecka 14).

 

För klubbens äldsta tävlingsgrupp erbjuds dessa träningar: 

Tisdag 2 april i Uppsala 18.00-19.30
Onsdag 3 april i CIK 18.00-20.00 (Emil M)
Torsdag 4 april i CIK 18.00-20.00 (Emil M)

(Uppsalas torsdagsträning under påsklovet är stängd för externa, men vi har ju egen träning på hemmaplan). 

Rapport från årsmöte 2024
2024-03-19 13:53
Avtackning, fr v Mirian Åström, Maria Cohen och Jocke Ranki

Årsmötet präglades som alltid av bra stämning.  De närvarande medlemmarna konstaterade att klubben lämnar ett mycket framgångsrikt och lyckosamt verksamhetsår bakom sig. Knivsta Judoklubb har fler medlemmar än någonsin tidigare efter att utvecklingen de senaste åren gått i ett rasande tempo. Vid flera tillfällen poängterades det hur viktigt det är att föreningen även framöver har kvar inriktningen att verksamheten i första hand är för bredd och motion, samtidigt som tävlingsaktiva ungdomar når allt fler framgångar på tatamin. Det konstaterades även att det är imponerande av en judoförening i ett förhållandevis litet samhälle att ha ca 300 medlemmar, varav 213 st är 25 år eller yngre. Läs gärna igenom handlingarna från årsmötet nedan.

 

Joakim ”Jocke” Ranki valde efter 11 år, varav de senaste dryga 7 åren som ordförande, att avböja omval. Jocke har under åren stått för ett tryggt och stabilt ledarskap, där han har haft förmågan att både stå för kontinuitet men även varit öppen för nytänkande. Jocke har varit den viktigaste personen i överlappningen och kunskapsöverföringen från den tidigare föräldragenerationen som så föredömligt skötte föreningen i den gamla brandstationen fram till dess att verksamheten började planera för flytt till CIK. Jocke höll vid årsmötet ett anförande där han lyfte fram några framgångsfaktorer de senaste åren som starkt bidragit till Knivsta Judoklubbs verksamhet idag:

  • Att föreningen 2019 tog steget att anställa en huvudtränare. Det har höjt kvaliteten på träningarna och skapat en stabilitet. Parallellt antog klubben strategin att varje termin fylla på med nya årskullar för att undvika att få luckor.
  • Att styrelsen i spetsen under pandemin var väldigt lösningsfokuserad. Vi var igång med utomhusträningar en vecka efter restriktionerna, och varje gång som fönstret öppnades för träning var vi igång dagen efter. Vi växte i storlek under pandemin, vilket är ett bevis för hur bra föreningen hanterade två jobbiga år.
  • Att Knivsta Judoklubb präglas av prestigelöshet och att vi inte behöver lägga tid och kraft på konflikter.

Jocke kommer vara kvar i föreningen i olika roller, bland annat som tränare och ansvarig för projektet ”Världens bästa idrottsförening” i regi av RF-SISU. Det är vi glada och tacksamma för.

 

Vid årsmötet avtackades även Maria Cohen, som varit verksam i styrelsen i olika funktioner under 7 års tid. Marias energi och förmåga att driva igenom saker har varit av väldigt stor nytta för Knivsta Judoklubb. Maria har i flera sammanhang skapat struktur som gett ordning och reda i leden. Under pandemiåren var Maria en av de viktigaste personerna i föreningen då hon i ur och skur tillsammans med bl a Jocke ledde utomhusträningarna. Även Maria kommer att fortsätta bidra i föreningen på olika sätt.

 

Miran Åström valde efter ett år som suppleant att kliva av, men vi är säkra på att även hon kommer hjälpa till framöver.

 

Vid årsmötet valdes ny styrelse för verksamhetsåret 2024, se denna länk. Det känns som att föreningen kommer att lyckas med generationsskiftet även denna gång. Under en övergångsperiod på ett år fram till nästa årsmöte valdes tidigare vice ordförande Ulf Bjöns till posten som ordförande. Ulf känner många i föreningen till sedan tidigare. Han har i andra idrotts- och föreningssammanhang haft ett flertal olika roller.

 

ÅRSMÖTESHANDLINGAR:

Dagordning

Verksamhetsberättelse 2023

Resultatrapport 2023

Balansrapport 2023

Revisionsberättelse 2023

Budget 2024

Verksamhetsplan 2024

Valberedningens förslag till styrelse 2024

 

UPPDATERAD! Tjejsatsning med fokus på tävlingsjudo!
2024-03-13 11:54

KALLELSE TILL TJEJSATSNINGEN 16-17 mars 2024

 

Det är väldigt roligt att över 60 tjejer från 11 olika klubbar anmält sig till satsningen på tjejer som är intresserade av tävlingsjudo. Det är ett stort spann, allt från SM-vinnare till de som nyligen beslutat sig för att testa på att tävla.

 

Satsningen är ett gemensamt projekt i regi av Uppsala Judoklubb och Knivsta Judoklubb. Förra gången var tjejsatsningen i Knivsta, denna gång är det Uppsalas tur att vara värd. Tränare är María Gómez (Uppsala JK och förbundstränare).

 

Det har förts fram önskemål om att äta en gemensam middag lördag kväll. Det kommer inte att samordnas av oss arrangörer, utan får ske på eget initiativ av respektive klubb/judoka. Det finns en asiatisk restaurang bredvid Fyrishov som heter Java om man vill hålla sig i närområdet.

 

Viktigt: pga det stora antalet deltagare kommer vi att dela in tjejerna i 2 grupper under söndagen för att kunna erbjuda hög kvalitet. Grupp 1 (födda 2011-2013) och Grupp 2 (födda 2010 eller tidigare). 

 

Varmt välkomna!

 

Plats:               

Uppsala Judoklubbs dojo i Fyrishov, Uppsala

 

Lördagen 16 mars 

15.45 samling

16.00-18.00 newaza alla

Söndagen 17 mars

08.30-09.30 teknikträning grupp 1

09.30-10.30 teknikträning grupp 2

11.00-12.30 tachiwaza grupp 1

12.45-14.15 tachiwaza grupp 2

 

Fotografering av hela gruppen sker söndag 09.30.

Fika delas ut till alla mellan pass 1 och 2 på söndagen.

 

------------------------------------------------------------------------------------

 

INBJUDAN    (tiderna nedan är nu reviderade, se KALLELSEN ovan)

 

Uppsala Judoklubb och Knivsta Judoklubb bjuder in till tjejsatsning med fokus på tävlingsjudo, lördagen 16 och söndagen 17 mars!

 

Vi bygger vidare på succén från hösten 2023. Många har hört av sig och frågat om vi kan köra en liknande tjejdag även våren 2024. Det blir nu verklighet. Denna gång i Fyrishov, Uppsala. Nu med träning en och en halv dag! Ett samarbete mellan Uppsala Judoklubb och Knivsta Judoklubb.

 

Innehållet i träningen kommer att vara med inriktning på tävlingsjudo. Träningen kommer att vara fokuserad och judokan behöver vara motiverad att träna hårt och målinriktat.  

 

Tränare under dagen är förbundstränare Maria Gomez. Hon är även huvudtränare i Uppsala Judoklubb. Maria är en av Sveriges mest meriterade tränare.

 

Vilka kan delta?

Vi tror att judokan behöver ha minst orange bälte. Ålder bör vara U13 eller äldre (undantag kan förekomma). Knivstas och Uppsalas tjejer kommer att utgöra basen för deltagarna, men vi bjuder in judokas från hela Sverige.

 

Datum och tider:          

se ovan under rubrik KALLELSE

 

Plats:               

Uppsala Judoklubbs dojo i Fyrishov, Uppsala

 

Kostnad:         

Inklusive fika (frukt, bar och dryck) så blir kostnaden endast 100 kr per person. Fika kommer att intas i Uppsala Judoklubbs dojo.

 

Boende:

Alla judokas och klubbar ordnar eget boende och måltider. Tips på boenden kan fås via mail nedan.

 

Anmälan:       

Sker via mail till knivsta.judo@gmail.com senast 10 mars 2024. Swisha summan 100 kr till 1232593218 (Knivsta JK) samtidigt med anmälan. Ange ditt namn tydligt i meddelandet. Om din klubb betalar avgiften så meddela det via mail. Meddela också via mail om du och/eller din klubb kommer båda dagarna eller endast en dag.

 

Välkommen!

Judofestivalen 17-19 maj - en höjdpunkt
2024-02-23 21:58
Delar av Knivsta Judoklubbs stora trupp vid Judofestivalen maj 2023. Hur många blir vi 17-19 maj 2024?

Till alla i klubben, allt från vuxna ned till barn födda 2016

Vi i Knivsta Judoklubb tror på att regelbundet arrangera klubbresor för att skapa en klubbkänsla som kan bidra till att stanna kvar länge i föreningen. Nu har du (+ dina föräldrar om de vill) möjlighet att följa med till årets kanske största höjdpunkt. Vi satsar på en upprepning av de senaste årens succé då vi varit 35-40 st från klubben som deltagit.

Vi reser alltså även denna vår till Lindesberg och den mycket uppskattade JUDOFESTIVALEN!

Observera att det denna gång inte är någon tävling som arrangeras utan fokus på mycket bra TRÄNING OCH GEMENSKAP! Träningen är för alla målgrupper, barn som vuxen. Bredd som elit. Judokan behöver ha minst gult streck.

Under fredag kväll, lördag och söndag erbjuds judoträning på alla nivåer, intressanta seminarier och spännande äventyr för hela familjen. Bland annat arrangeras lekfulla "Gladiatorspelen" som avslutning på söndagen. Judoglädje helt enkelt!

Avresa sker med stor turistbuss från CIK fredagen 17 maj ca 15.00. Hemma igen söndag kväll 19 maj.

 

(Du som vill tävla i Skol-RM för mellanstadie- och högstadieelever fredagen kommer att åka till Lindesberg tidigt fredag morgon 17 maj eller torsdag kväll. Du som är aktuell för Skol-RM har minst orange bälte och går på mellanstadiet eller högstadiet. Se separat info som skickas ut inom kort)

Kostnad: Klubben betalar antagligen stor del av kostnaden för turistbuss till/från Lindesberg. Klubben betalar även för sovsalen. Varje deltagare betalar själv lägeravgiften på 600 kr för lägret + 400 kr för matpaketet (2 frukostar + 2 luncher + 1 middag). Du som väljer att bo på annat ställe än sovsalen, t ex camping eller hotell, betalar den kostnaden själv.

Intresseanmälan (ej bindande): Görs via detta FORMULÄR (LÄNK) eller via hemsidan senast 20 mars 2024. Sedan bestämmer du dig definitivt senast 5 april. Du har då dessförinnan fått mer detaljerad och definitiv info om kostnaden.

 

Klubben kommer att ha rutinerade ledare som följer med. Barn födda 2013 och yngre måste dock ha med sig en förälder.

 

Ev frågor: knivsta.judo@gmail.com

 

2023 - ett år som gav mersmak
2023-12-31 11:51

Under det gångna året, tillika Knivsta Judoklubb 30:e verksamhetsår, har det varit full fart från första veckan i januari ända till juluppehållet.

 

  • Vi har under året arrangerat två stora klubbresor, i maj till Judofestivalen i Lindesberg där vi var föreningen med flest antal deltagare och i november till Trollträffen i Trollhättan
  • Vi har arrangerat två tävlingar (Knivsta Judo Cup 1 och 2) med deltagande från ca 20 föreningar
  • Vi har vid många ungdomstävlingar under året kommit bland de tre främsta i tävlingen om bästa klubb
  • Vi har fortsatt att satsa på utbildningar för våra ledare
  • Vid RM för distriktslag var vi den förening som hade flest deltagare representerade. I Upplands pojklag som kom på tredje plats var alla utom en från Knivsta. 
  • Vi har arrangerat dagläger under samtliga skollov. Deltagare från andra föreningar har också deltagit
  • Styrelse och ledare har haft en strategidag för att snacka sig samman
  • Vi har i samarbete med Uppsala JK arrangerat en heldag med träning och föreläsning för tävlingsaktiva tjejer från 10 klubbar
  • Våra tävlande ungdomar har representerat klubben vid ett tjugotal tävlingar i Sverige och utomlands
  • Vid SM hade vi 12 deltagare, medaljörer blev Gabriel Gevryie (silver) och Olivia Ghazal Jansson (brons)
  • Vid NM i Norge kämpade Jonatan Gembäck till sig ett brons
  • Vi har vid varje terminsstart lyckats ”nollställa” kölistan över alla som vill börja i klubben
  • Vid Svenska Judoförbundets utvecklingsläger (U15 och äldre) i december hade vi flest antal deltagare
  • Vi har arrangerat egna interna klubbtävlingar som t ex Pepparkakscupen 
  • Vid Skol-RM i maj hade vi 8 medaljörer, av vilka Oscar Evans och Valter Reutfors vann guld
  • Vi arrangerade extra träning för alla medlemmar under World Judo Day i oktober
  • Sara Hansson blev i december utsedd till distriktsdomare  
  • Vi har i samarbete med Svenska Judoförbundet i april arrangerat en regelkurs
  • Vi har varit med och givit energi till en nystart av Upplands Judoförbund
  • Föräldrar och ungdomsgruppen arrangerade våravslutning på Kvarngården
  • Långt fler än 100 judokas har under året graderats
  • Vi har under året haft träningsutbyte med flera föreningar
  • Vi är vid årsskiftet 2023-2024, ca 300 medlemmar varav de allra flesta är aktiva och en överväldigande majoritet är under 20 år

Styrelsen vill tacka alla som har bidragit till att vi gemensamt har gjort allt detta och MYCKET annat! Vi ser med tillförsikt fram emot år 2024! GOTT NYTT ÅR!